Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a achiziționat un sistem pentru efectuarea testelor COVID-19. 15 paturi de terapie intensivă sunt pregătite în cazurile grave

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a achiziționat un sistem pentru efectuarea testelor COVID-19. 15 paturi de terapie intensivă sunt pregătite în cazurile grave

SCJU Brașov a achiziționat o linie RT PCR cu sistem automat robotizat de extracție AN. Se vor putea procesa 48 probe dintr-un kit de 96 cu timp de extracție de 118 minute și setare PCR 22 de minute.

,,În momentul de față suntem în faza de validare a metodei, de pregătire personal și de săptămâna viitoare vom lucra în două ture în acest laborator. Acest echipament se alătură celorlalte pe care le aveam, dar care nu sunt automate și au un timp mai mare de procesare. Toate echipamentele sunt în laborator pavilion Tractorul, unde se află și o secție medicală suspect Covid-19.

De asemenea, vă informez că în acest moment în pavilionul central se află o secție Terapie intensivă Covid cu 10 paturi dotate cu aparatura necesară pentru susținerea functiei vitale și cu o rezervă de încă cinci cu dotare similară dacă va fi nevoie. Ne-am organizat la nivelul unității să putem primi urgente in sectii medicale sau chirurgicale noncovid.

Pentru pacienții cu urgență medicală sau chirurgicale avem spații separate cu personal separat care asigură garda. Am creat circuit separat pentru aceste sectoare pentru a reduce infectare a celorlalți pacienți. În momentul de față în SCJU Brasov nu avem nici o persoană infectata aparținând corpului medical. Acest fapt se datorează total colegilor noștri care au o înaltă pregătire profesională care și-au însușit perfect si metodele de prevenire și securitate. Funcționând cu linii de garda multiple pe aceste sectii speram sa evităm cat mai mult timp infectarea personalului nostru.

În sediul central avem pregatita o secție chirurgie suspect Covid. La pavilionul Tractorul avem două sectii medicale suspect Covid cu 24 saloane. Toate cu linii de garda separate”, potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Brașov, dr. Marius Leonte .

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   VIDEO Prinţul Charles: Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar explica de ce o parte din mine se simte acasă în România
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate