Nelu Tătaru: ,,De săptămâna viitoare vom avea Euthyrox în farmaciile din țară”

Nelu Tătaru: ,,De săptămâna viitoare vom avea Euthyrox în farmaciile din țară”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că vor reapărea în farmaciile din țară, mai multe medicamente căutate de populaţie printre care și Euthyrox.

De asemenea, ministrul a mai afirmat că spitalele au pe stoc în acest moment Platinium şi Kaletra, medicamente necesare pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, scrie agerpres.ro.

,,Am luat legătura cu tot ce era furnizori şi vor suplimenta această producţie şi vom avea, în perioada următoare, şi acel Euthyrox de săptămâna viitoare. Pentru Metformin avem diverse medicamente care sunt analogice, dar din acest moment avem şi Platinium, avem şi Kaletra, s-au făcut mai multe donaţii. Noi avem în achiziţionare şi contractare mai multe cantităţi. Şi la Institutul ,,Matei Balş”, doctorul Streinu-Cercel a făcut un necesar cam pentru 100.000 de pacienţi, în condiţiile în care să putem avea şi stocurile necesare.

În acest moment, achiziţionăm prin Unifarm şi de pe piaţă această cantitate, pe care să o putem avea pentru rezervă. Ambele medicamente se pot folosi şi pentru HIV, cum e Kaletra, iar Platinium pentru artrită reumatoidă. Sunt boli care nu sunt COVID şi care au nevoie de aceste medicamente”, a declarat Nelu Tătaru, într-un interviu la postul Realitatea Plus.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.