blog-logo

AFI amână deschiderea mall-ului din Centrul Civic al Braşovului

AFI amână deschiderea mall-ului din Centrul Civic al Braşovului

Efectele pandemiei COVID-19 sunt in plina evolutie, ducand la emiterea Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 in baza caruia a fost instituita starea de urgenta pe teritoriul Romaniei.

,,Urmare a acestor circumstante si a imposibilitatii de a prezice eventualele modificari ale paradigmelor existente, intregul climat economic a suferit schimbari esentiale cu un impact major asupra sectorului constructiilor. Dupa cum stiti, ne-am angajat mereu sa asiguram un rezultat optim al cooperarii cu partenerii nostri.

Pana la emiterea Decretului nr. 195/2020, am accelerat ritmul lucrarilor de construire ale proiectului AFI Brasov, majoritatea spatiilor au fost predate catre chiriasi si toate partile implicate implementau masurile necesare pentru finalizarea lucrarilor si pentru organizarea deschiderii centrului comercial in primavara 2020.

Din pacate, urmare a unor motive imprevizibile si insurmontabile, care cu siguranta exced controlului tuturor si care depasesc granitele Romaniei si Europei, in ciuda tuturor eforturilor pentru minimizarea efectelor acestora, suntem fortati sa constatam ca toate santierele de constructii se confrunta cu lipsa fortei de munca necesare, ca importul materialelor pentru constructii sufera intarzieri majore si ca, in general, ritmul activitatii in toate sectoarele economice a fost fie suspendat, fie substantial incetinit.

Toate aceste circumstante se califica fara indoiala ca un Eveniment de Forta Majora si determina imposibilitatea deschiderii Centrului Comercial in mai 2020. In mod evident, am analizat cu atentie contextul acestei crize globale si acestei situatii neasteptate precum si impactul major asupra activitatii noastre, totusi am concluzionat ca este potrivit ca fiecare companie sa isi asume un rol social in ceea ce priveste protectia si siguranta nu numai propriilor angajati, dar si in ceea ce priveste siguranta populatiei locale. Mai mult, ne dorim ca toate proiectele sa fie dezvoltate si deschise in cele mai bune conditii iar partenerii nostri sa fie pregatiti simultan pentru deschiderea activitatilor lor comerciale.

Astfel, trebuie sa ne asiguram ca toti chiriasii nostri au posibilitatea de a desfasura si finaliza lucrarile de amenajare in conditii rezonabile si sigure. In consecinta, cu buna credinta si in interesul tuturor partilor implicate, va informam prin prezenta ca, in masura in care climatul economic generat de criza globala COVID-19 nu se va modifica semnificativ in perioada urmatoare, deschiderea AFI Brasov este estimata a avea loc in toamna anului 2020.

Cu toate acestea, urmarim in mod constant si suntem deplin constienti de impactul economic si operational al acestei crize globale si vom reveni cu privire la Data Deschiderii oficiale a centrului comercial AFI Brasov. Pana atunci, ii rugam pe toti partenerii nostri sa pastreze o comunicare constanta si sa alcatuiasca un plan managerial bine definit pentru limitarea efectelor negative ale riscurilor si daunelor pandemiei COVID-19 precum si sa ne furnizeze intregul Proiect de Amenajare (in cazul in care pana la aceasta data nu l-au transmit Proprietarului). Suntem aici in sprijinul dumneavoastra si vom reveni cu noi informari in cazul in care vor interveni schimbari majore.

Pentru evitarea oricarui dubiu, prevederile prezentei si/sau orice actiune viitoare nu vor fi interpretate ca o renuntare de catre societatea AFI Palace Brasov S.R.L. la orice drept ce ii revinde in baza legii sau in baza Contractului de Inchiriere, potrivit reprezentanților AFI PALACE.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.