blog-logo

Statistici de la DSP Brașov, fără infectați, fără numărul de paturi ATI complete

Statistici de la DSP Brașov, fără infectați, fără numărul de paturi ATI complete

În județul Brașov, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 176 de persoane se află în carantină, iar 3.358 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. Numărul pacienților cu COVID-19 vindecați și externați din Spitalul de Boli Infecțioase Brașov este de 5.

Nu au fost furnizate informații nici despre numărul de paturi de ATI complet echipate din Brașov, destinate cazurilor grave, nici despre capacitatea de preluare a persoanelor infectate, deși aceste informații sunt cerute de presă de câteva zile.

Despre numărul persoanelor infectate nu mai are rost să amintim, cenzura a fost impusă de la București. Probabil o să mai aflăm date despre situația din județe când se va mai anunța câte o carantină totală, cum a fost cazul Sucevei.

Alte articole:   ÎN DIRECT Artizanii Cetății: invitată Ana-Maria Gălețeanu

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ S-au efectuat 2.196 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. O persoană a fost sancționată pentru nerespectarea acestor condiții și a fost plasată în carantină instituționalizată.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, polițiștii și jandarmii au aplicat 492 de sancțiuni, în valoare de peste 497.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 32 de convoaie auto care au tranzitat județul sau spre locațiile de carantină.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 45 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se 2 amenzi contravenționale pentru fapte de natură economică, în valoare de 20.000 de lei.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate