blog-logo

Demisii în bloc la Spitalul de Neuro și una la Spitalul Județean Brașov

Demisii în bloc la Spitalul de Neuro și una la Spitalul Județean Brașov

Scandal în plină criză de epidemie de coronavirus. Demosie în loc la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov. Este vorba despre un medic, 7 asistente și 2 infirmiere, de la secția din Zărnești ,iar conducerea face demersuri pentru angajarea a 3 medici și 5 asistente.

De asemenea, o asistentă de la ATI, din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și-a dat demisia invocând motive personale.

Menționăm că, în urmă cu câteva zile, directorul medical al Spitalului Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie a criticat faptul că managerul interimar al unității a luat decizia de a pune la dipsoziție spitalul pentru a prelua pacineții infectați cu COVID 19 fără a se consulta cu personalul de specialitate.

Alte articole:   Moș Nicolae, așteptat de copii în această seară. Curiozități despre Sfânt. Cum a apărut legenda și ce obiceiuri sunt

Trebuie precizată că, prin ordonanța militară nr. 5 de ieri seară, s-a făcut o modificare administrativă: personalul medical care își dă demisia trebuie să aibă un preaviz de 90 de zile.

pitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, al doilea ca mărime din judeţ, are în schema de personal 227 asistenţi medicali şi 250 de infirmieri, astfel că demisia celor 7 asistente, dintre care majoritatea din secţia de la Zărneşti, este „nesemnificativă” şi a fost deja acoperită prin alte angajări.

Conform acestuia, unitatea medicală a angajat, în ultimele zile, un medic infecţionist şi unul de igienă, în contextul în care Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie se pregăteşte să primească şi pacienţi cu COVID în viitorul apropiat, dar şi un psihiatru şi un neurolog, cinci asistenţi medicali, patru brancardieri şi un infirmier.

Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

Dr. Bîgiu a menţionat că numărul acestor demisii ar fi fost mai mare, însă a reuşit să convingă alte câteva asistente de la secţia exterioară din Zărneşti să nu demisioneze.

La Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov s-au luat deja o serie de măsuri pentru a putea primi, în caz de nevoie, pacienţii cu COVID-19 cu forme uşoare şi medii, după ce se epuizează locurile la Infecţioase sau Pneumoftiziologie. Astfel, conform managerului, unitatea medicală are pregătite 16 paturi de ATI şi alte aproximativ 100, în cazul în care situaţia o va impune.

În acest context, în urmă cu o săptămână, directorul medical al spitalului, dr. Daniela Marinescu, l-a acuzat pe Bîgiu că „are o atitudine sfidătoare, nu acceptă sfaturi de la ceilalţi membri ai conducerii şi ia singur decizii”. Directorul medical şi alţi medici ai spitalului au arătat, într-o scrisoare deschisă, că nu sunt de acord ca în această unitate sanitară să fie îngrijiţi pacienţi confirmaţi cu virusul COVID-19, invocând lipsa de specialişti, dar şi de siguranţă epidemiologică.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate