S-au găsit 3 dintre cei 4 pacienți declarați vindecați în plan local. Evoluția epidemiei la Brașov din 30.03.2020

S-au găsit 3 dintre cei 4 pacienți declarați vindecați în plan local. Evoluția epidemiei la Brașov din 30.03.2020

Direcția de Sănătate Publică Brașov a transmis presei, după demersuri îndelungate din partea jurnaliștilor, o statistică „rectificată” la nivel central, tot oficială, în privința persoanelor declarate vindecate.

De data aceasta, la nivelul județului Brașov figurează ca fiind vindecați trei pacienți, în contextul în care la nivel județean opinia publică a fost informată că ar exista patru persoane.

În județul Brașov, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, 170 de persoane se află în carantină, iar 3.021 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ S-au efectuat 2.654 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. Pentru nerespectarea acestor condiții au fost aplicate trei amenzi, în valoare de 16.500 de lei, persoanele respective fiind plasate în carantină instituționalizată.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, îndeosebi ale celor privind restricțiile de circulație, polițiștii și jandarmii au aplicat 588 de sancțiuni, în valoare de peste 511.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 17 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 43 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se o amendă contravențională pentru fapte de nature economică, în valoare de 500 de lei.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Alte articole:   Guvernul va sprijini firmele care își readuc la muncă angajații din șomaj tehnic
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.