
Boreout, burnout, presiuni organizaționale, political correctness față în față cu cenzura, tendințe în HR și employer branding, obsesia pentru control și multe altele sunt teme pe care scriitoarea Raluca Mihăilă le-a abordat în publicațiile naționale cu care colaborează.
Dar prin noua carte Glasvand apărută la Editura Libris și lansată oficial la Târgul Gaudeamus din noiembrie 2019, Raluca Mihăilă ne aduce în prim plan cu ajutorul umorului și a comicului de situație „o frescă a unei societăți în degringoladă, cu o ierarhie nefirească a valorilor”, „un one-woman-show cu originalitate scris, despre noi, cei de azi”, conform părerilor cititorilor de până acum ai cărții.
Aflăm despre cum se derulează o zi și jumătate din viața Oanei, un personaj extrem de actual despre care autoarea spune că este “o corporatistă în poziție de conducere, aflată în negare de sine și care își urlă frustrările printr-un mix comportamental format din autoflagelare și furie reprimată, lipsă de rabdare cu cei dragi și diplomație ipocrită față de străini”. Este un personaj care își vinde zilnic motivele de a rămâne într-un loc toxic pentru securitate financiară și statut social.
Mesajul cărții desprins din propria experiență de corporatist a Ralucăi („Fiți atenți la coliviile cu gratii de aur!”) este un îndemn la a cântări cât mai bine confortul care poate înrobi.
Glasvand | 35 de ore din viața unui copil mare este o carte-manifest împotriva abuzurilor din organizații și ridică semne de întrebare asupra riscului de a ne negocia valorile umane în momente de criză identitară profesională și personală.

Prelungind vocea Oanei (Probabil că la un moment dat ai nevoie să ieși din tine pentru a ajunge să crești) și inspirată de momentul de izolare prin care trecem cu toții, Raluca Mihăilă a lansat ÎNTREBĂRI PENTRU OAMENI MARI, o invitație-concurs adresată românilor pentru introspecție și imaginație.
„Distanțarea fizică nu înseamnă izolare socială” crede Raluca și ne propune să ieșim din noi acum, când spațiul se comprimă.
Cum putem face asta? Prin lectură, cea care ne poate oferi răspunsuri la multele întrebări care ne invadează acum și prin forțarea creativității.
La finalul perioadei de concurs, căștigătorul va primi în dar cartea autoarei cu autograf.
Raluca Mihăilă este strateg de Marketing la Utopic Brain – Marketing & Creative Boutique, Fotograf concept la Raluca Mihaila Photography și blogger sub Raluca Mihaila Stories.
Pătrunsă de un atașament local recunoscut public recent la Radio Brașov, Raluca mai este implicată, printre altele, și în organizarea Humans of Brașov, eveniment unic în România pentru că dă o voce vedetelor anonime din comunitatea locală.
În plus, deși trăiește în București de peste 18 ani, își menține cu mândrie buletinul de Brașov, și, desigur, nu este întâmplător că a ales Libris ca partener editorial pentru prima ei carte publicată printr-o editură.