Tătaru: ,,Românii infectați nu vor merge în izolare dacă au în familii persoane cu vârste peste 65 de ani”

Tătaru: ,,Românii infectați nu vor merge în izolare dacă au în familii persoane cu vârste peste 65 de ani”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că se are în vedere ca românii, care sunt afectaţi să nu meargă în izolare dacă au în familii persoane peste 65 de ani, ci să rămână în carantină, propuneri în acest sens fiind făcute către Ministerul de Interne pentru a fi cuprinse într-o viitoare ordonanţă militară, scrie agerpres.ro.

,,Avem un scenariu patru în care testările sunt extinse la tot ce înseamnă persoană instituţionalizată, la tot ce înseamnă personal medical, întâi cel care este contact şi simptomatic, pe urmă şi celălalt personal. Trebuie să ne protejăm personalul medical, trebuie să-l avem pentru acest scenariu patru pe tot valid (…) Suntem deocamdată la o medie de vârstă a pacienţilor de 40-49 de ani. Am văzut că avem mortalitate la persoane peste 65 de ani, dar am văzut şi persoane de 45 sau 49 de ani. Există o patogenitate crescută a acestui virus. Trebuie să ne adaptăm atât noi, ca personal medical, ca minister, prin dotări, prin, eu ştiu, asigurarea a tot ce înseamnă aparatură în acest moment în secţiile de terapie intensivă pentru a putea controla aceste cazuri severe şi critice”, a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit agerpres.ro.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Doi tineri, înjunghiați duminică noapte sub Tâmpa. Agresorul avea cuțitul la el pentru tăiat slănina...
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate