blog-logo

Universitarii brașoveni intră și ei în lupta împotriva coronavirusului

Universitarii brașoveni intră și ei în lupta împotriva coronavirusului

Inițiative ale Universității Transilvania din Brașov în prevenirea și combaterea infecției cu coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19)

Linie de testare

O linie de testare pentru coronavirus (COVID-19) formată dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hotă microbiologică provenind de la Universitatea Transilvania din Brașov (Aparatul PCR și hota), respectiv de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea (extractorul) a fost transferată și va funcționa de săptămâna viitoare, la laboratorul din cadrul Spitalului Județean Brașov.

Activitatea va fi coordonată de șef lucr.dr. Daniela Neculoiu și șef lucrări dr. Anca Ilea, alături de care vor lucra rezidenții aflați în centrul de pregătire Brașov din specialitatea microbiologie medicală (4) și medicină de laborator (11).

Alte articole:   Loredana Adam - asistent medical, inginer agronom, promotor al tradițiilor românești, deținătoarea colecției muzeale Comoara de acasă

Determinările de laborator se vor realiza conform algoritmul de diagnostic aprobat la nivel național. Deocamdată există 500 de kituri de teste achiziționate de universitate.

Săptămâna viitoare se vor realiza primele testări și finaliza și demersurile pentru includerea laboratorului pe lista celor care testează COVID-19.

Viziere de protecție pentru personalul medical

Universitatea Transilvania din Brașov a pus în funcțiune două linii de microproducție (la Institutul de Cercetare Dezvoltare și pe Colina Universității, coordonate de drd. ing. Daniel Voinea și conf. dr. ing. Mihai Comşiț) bazate pe tehnologia de printare 3D pentru producerea vizierelor utilizate de personalul medical.

Capacitatea de producție a ajuns la 40 de bucăți/zi, iar primul lot de 75 de viziere (pe baza unor modele folosite și în alte țări europene) a fost finalizat sâmbătă, urmând să fie donate spitalelor din Brașov (Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul clinic de obstetrica ginecologie „Dr. IA Sbârcea” Brașov, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov).

Alte articole:   Coliban tocmai a inaugurat prima pistă de curling cu mașini din lume!

La această inițiativă s-au alăturat mai mulți studenți voluntari, coordonați de prof. dr. ing. Angela Repanovici. Până în acest moment au fost implicați în această activitate 9 studenți, 4 absolvenți și 7 cadre didactice, cercetători și doctoranzi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.