Aproape 250 de voluntari implicați în sprijinirea persoanelor vulnerabile la nivelul municipiului Brașov

Aproape 250 de voluntari implicați în sprijinirea persoanelor vulnerabile la nivelul municipiului Brașov

Astăzi a avut loc o nouă întâlnire a primarului George Scripcaru cu reprezentanții ONG-urilor și bisericilor implicate în sprijinirea persoanelor vulnerabile, care au nevoie de suport pentru a trece peste această perioadă grea.

În cadrul acestei întâlniri au fost stabilitele procedurile de derulare a acestui program, responsabilitățile fiecărui partener, precum și lista de activități derulate de voluntari.

După ce în ultimele zile Direcția de Asistență Socială a demarat, cu sprijinul asociațiilor de proprietari și ai bisericilor, o acțiune amplă de identificare a persoanelor vulnerabile, cei aproape 250 de voluntari sunt pregătiți pentru a îi ajuta pe cei vulnerabili la cumpărături, la plata facturilor sau alte tipuri de servicii de acest gen.

Persoanele în vârstă, cele cu dizabilități sau cele aflate în izolare pot solicita sprijinul la dispeceratul Primăriei, tel. 0268-405000 (24h/24h), după care un voluntar, fie dintre cei înscriși pe lista primăriei, fie dintre cei înscriși la organizațiile partenere, va fi direcționat către acea persoană. Până în prezent, alături de cei 43 de voluntari înscriși pe listele Municipalității, în acest program s-au înscris voluntarii ai Asociației Îngrijire Acasă (32 de voluntari), ai Bisericii Ortodoxe (120 de voluntari), ai Bisericii Adventiste de ziua a 7-a și ai Bisericii Betel (28 de voluntari), ai Bisericii Baptiste (8 voluntari) și ai Bisericii Unitariene (5 voluntari).

Alte articole:   Medierea în România este deficitară și acest lucru ne dăunează

La aceștia se adaugă voluntarii Crucii Roșii, care asigură servicii pentru persoanele în carantină, iar în zilele următoare și-au anunțat sprijinul cu voluntari și Partidele Național Liberal și Social Democrat, precum și Biserica Reformată. Activitatea de sprijinire a persoanelor vulnerabile este asigurată și de toți angajații Direcției de Asistență Socială (inclusiv cei care erau în concediu, au fost rechemați) și de angajați ai Primăriei Brașov și ai instituțiilor din subordinea Consiliului Local.

Toți cei care doresc să se implice în sprijinirea persoanelor care, în această perioadă, au nevoie de suportul comunității, o pot face înscriindu-se pe listele de voluntari ai Municipalității sau ale organizațiilor partenere
Conform analizei Direcției de Asistență Socială, în municipiul Brașov avem aproximativ 16.000 persoane vârstnice care figurează că locuiesc singure sau împreună cu soțul/soția.

În baza de date a Direcției de Asistență socială figurau la sfârșitul anului trecut aproximativ 8.000 de persoane vârstnice cu venituri sub 1.000 de lei, care erau îndreptățite să beneficieze de Programul Dar din suflet pentru seniori. La această categorie de persoane, se adaugă și persoanele aflate în izolare la domiciliu, care au nevoie de ajutor la cumpărături.
Alte servicii asigurate de Municipalitate până în prezent:

  1. Linie telefonică Telverde 0800 420 123 pentru persoanele cu nevoi speciale, care funcționează din 23.03.2020.
  2. Extindere capacitate de cazare pentru persoane vârstnice dependente la Căminul din Noua, cu încă 100 de locuri, dintre acestea 8 locuri au fost ocupate în această săptămână;
  3. Extindere capacitate de cazare pentru persoane fără adăpost, ajungându-se la un număr de 100 de locuri. Se acordă cazare și hrană. În prezent sunt ocupate 69 de locuri.
  4. Extindere proiect Butonul Roșu cu 1500 kituri.
  5. Achiziție servicii de îngrijire la domiciliu – 600 de ore/lună pentru persoane vârstnice, procedură în derulare.
  6. În această perioadă Campania “Dar din suflet pentru seniori”, se suspendă pentru protecția beneficiarilor. Un număr de aprox. 6.000 de persoane vor primi un pachet cu produse alimentare de bază în valoare de 100 lei, livrat la domiciliu de către voluntari.
  7. Cu sprijinul partenerilor de la nivel local a fost distribuită masa caldă persoanelor vârstnice izolate la domiciliu, pentru 10 persoane în această săptămână.
Alte articole:   Încă 17 blocuri vor fi eficientizate energetic de Primăria Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.