blog-logo

Ora de vară 2020. Cum ne afectează sănătatea schimbarea orei

Ora de vară 2020. Cum ne afectează sănătatea schimbarea orei

În acest weekend, în noaptea de sâmbătă, 28 martie, spre duminică, 29 martie, se schimbă ora. România, alături de celelate țări ale Uniunii Europene, trece de la ora de iarnă la cea de vară, ceea ce înseamnă că ceasul se dă înainte cu o oră.

Concret, ora 03:00 va deveni ora 04:00, astfel ziua de 29 martie este considerată  cea mai scurtă zi a anului, având în vedere că are doar 23 de ore, nu 24 cum suntem învățați.

Cum ne afectează sănătatea schimbarea orei

Schimbarea orei ar putea să ne afecteze, să ne simţim mai obosiți şi mai stresați ca de obicei.

Iată cum te influenţează trecerea de la ora de iarnă la cea de vară:

Vom dormi mai puţin cu o oră

Din acest motiv e posibil să ne simţim mai obosiți în primele săptămâni. Tot ce trebuie să facem este să ţinem cont de ora la care mergem la somn şi să dormim minimum 8 ore pe noapte. În acest fel, celulele organismului se vor reface mai uşor şi vom avea mai multă energie pe parcursul zilei.

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Săcele și Părău

Vom fi mai predispus bolilor

În această perioadă, viruşii circulă în aer şi trebuie să fim atenți la tot ce ne înconjoară., mai ales acum când este pandemie de coronavirus. E bine să consumăm fructe şi legume pentru a ne vitaminiza corpul şi a ne creşte rezistenţa.

Vom simţi că nu mai avem timp să ne îndeplinim sarcinile

La început, vom avea impresia că timpul se comprimă. De fapt, trebuie să ne păstrăm organizarea şi să facem faţă tuturor provocărilor zilnice.

Pot apărea migrene

Dacă ne confruntăm cu migrene, putem încearca să ne petrecem timpul în aer liber. Chiar dacă suntem nevoiți să stăm în casă, din cauza pandemiei de COVID-19, putem ieși pe balcon sau putem face o plimbare scurtă care ne va ajuta să ne simţim mai bine.

Alte articole:   Ziua Națională a Ambulanței: Sirenele vor suna la ora 10.00 în toată țara

Putem fi predispuși la depresii

Pentru a nu accentua starea de anxietate, trebuie să încearcăm să facem locuri noi care ne vor încărca cu energie.

Nevoia de mai multă cafea

Atunci când dormim mai puţin, avem tendinţa să apelăm la băuturi care să ne energizeze. Însă cafeaua în exces sau energizantele nu ne dau mai multă energie. Astfel, ar trebui să consumăm mai multe fructe și legume proaspete care ne vor creşte rezistenţa la efort.

Schimbarea orei poate fi neplăcută, însă este foarte folositoare. Prin introducerea orei de vară, oamenii au urmărit să beneficieze cât mai mult de lumina naturală a Soarelui şi să reducă folosirea luminii artificiale.

Alte articole:   Vaccinul Moderna va fi administrat și copiilor de peste 12 ani, din 2 august

Schimbarea orei ar putea fi anulată

Parlamentul European a votat în favoarea propunerii privind renunțarea la schimbarea orei de vară din 2021.

Potrivit acestei propuneri, fiecare stat membru al Uniunii Europene va avea dreptul să decidă până în 2021 dacă va păstra actualul sistem sau va renunţa la schimbarea orei.

Țările europene care decid să mențină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Cele care preferă să rămână la ora standard (ora de iarnă) își vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021, se arată într-un comunicat de presă al PE.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.