blog-logo

Medic Matei Balș: Noul coronavirus a căpătat o mutație. Numărul celor infectați ar putea depăși 20.000

Medic Matei Balș: Noul coronavirus a căpătat o mutație. Numărul celor infectați ar putea depăși 20.000

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus ar putea depăşi în România 20.000, a declarat marţi, la Marius Tucă Show, conf. dr. Florin Căruntu, medic primar boli infecţioase, şef de secţie la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Conf. dr. Florin Căruntu, şef de secţie la Institutul Matei Balş a spus că numărul bolnavilor din România, infectaţi cu noul coronavirus, ar putea creşte simţitor în perioada următoare, fiind foarte multe persoane nediagnosticate, potrivit Mediafax.

El a avertizat că numărul de infectări cu noul coronavirus ar putea fi uriaş, în România.

„Foarte probabil să depășească 20 de mii. Poate chiar și mai mulți.Pe lânga cei diagnosțicați trebuie să ne gândim și la foarte mulți nediagnosticați”, a spus dr. Florin Căruntu.

Virusul COVID-19 a căpătat o mutaţie

Florin Căruntu spune că virusul COVID-19 a suferit o mutaţie şi a devenit virulent pentru om și este de 10 ori mai contagios ca virusul gripal.

 „Păcatul acestui virus e că este foarte contagios. Se pare că e de zece ori mai contagios decât virusul gripal. E mai bine adaptat. Se localizează undeva la nivelul laringelui înainte de a cobora în plămâni. El afectează căile respiratorii. Plămânul e organul cel mai afectat…Este greu să spun de unde are o rezistență așa de mare pe suprafețe, sunt studii care încearcă să demonstreze viabilitatea lui pe perioade și mai lungi. Din ce am văzut, din recomandările noastre, el trăiește până la 12 ore pe metal, pe plastic. Mai puțin pe haine. A căpătat o mutație. A devenit virulent pentru om”, a spus medicul de la institutul Matei Balş.

Oricine se poate considera o țintă

Alte articole:   Trageri de luptă cu sistemul HIMARS, efectuate de militarii români, la Cincu (FOTO)

Medicul a explicat că oricine se poate considera o țintă și că virusul este unul deosebit de puternic.

“În cazul coronavirusului oricine se poate considera o țintă. Însăși faptul că oamenii sunt puși să nu mai meargă la muncă, să aibă griji economice, de sănătate. Atunci evident că fiecare se poate considera o ținta. Măsurile evident că trebuie să fie mai drastice și ferme. E această îngrijorare economică, însă pentru personalul medical prima priortate e să ne menținem în viață. Ce o să facem ulterior o să vedem. Toate țările au luat măsuri ”, a adăugat Florin Căruntu.

Evoluţia bolii, greu de anticipat

 Medicul a adăugat că evoluția bolii nu poate fi ghicită.

”Oamenii, odată infectați, trebuie evaluați. Sunt mulți oameni care l-au perceput că pe o răceală ușoară. În acest caz de coronavirus, doar 5% dintre pacienți fac forme grele”, a mai spus medicul.

Ce tratamente se folosesc

Alte articole:   Accident, în această dimineață, în Braşov

În privința tratamentului, medicul spune că sunt încercate imunosupresoare.

 „Se încearcă anumite tratamente imunosupresoare. Trebuie încercată încetinirea răspunsului imunologic al organismului ca și în cazul meningitei sau al HIV-ului. Tratamentul cu clorochina – acest medicament e cuprins în protocolul nostru terapeutic. Azitromicina e un antibiotic cunoscut care a fost utlilizat de medicii francezi. Acesta întărește acțiunea clorochinei, amplifică acțiunea clorochinei… Alt tratament este cel cu zinc. Zincul blochează sau inhibă multiplicarea virală. Există descrise cel puțin trei mecanisme prin care acționează clorochina: schimbă ph-ul din mediul interior, nu lasă virușii formați în citoplasmă să se elibereze și să infecteze alte celule. Zincul blochează o enzima care duce la replicarea ARN-ului viral”, a conchis Florin Căruntu.

Medicul mai spune că zonele călduroase nu sunt ferite de infecția cu COVID_19, dând exemplu că au început să fie cazuri și în Africa.

Alte articole:   Amenzi uriașe pentru cei care folosesc voucherele sociale în mod necorespunzător   

Profesorul Florin Căruntu a admis ipoteza unui medic francez care aprecia că în acest moment există 2 milioane de oameni infectați.

FotoȘ captura video mediafax.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.