blog-logo

Crucea Roșie a achiziționat 10 aparate de testare rapidă și 300 de kituri

Crucea Roșie a achiziționat 10 aparate de testare rapidă și 300 de kituri

Într-un comunicat Crucea Roșie Română a anunțat că a achiziţionat 10 aparate de testare rapidă COVID şi 300 de kituri de testare, potrivit agerpres.ro.

,,Aparatele au ajuns în ţară şi sunt în procedura de configurare. Acestea vor fi distribuite către mai multe spitale din ţară, în perioada imediat următoare, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătăţii, singura autoritate care are o evidenţă centralizată şi actualizată la zi cu necesarul spitalelor din România”, se arată în comunicat.

,,Aparatele de testare rapidă sunt sisteme portabile complet automatizate, de generaţie nouă, care utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezenţa virusului SARS-COV-2″, potrivit agerpres.ro.

Fiecare kit de diagnosticare conţine 24 de mostre și este dotat cu întreaga linie necesară testării (reactivi, micropipetă, centrifugă, instrumente pentru prelevarea mostrelor şi recipiente pentru stocarea acestora). Cele 300 de kituri achiziţionate vor putea asigura testarea a 7.200 de persoane.

Valoarea aparatelor şi a kiturilor aferente este de 1.200.000 de euro. Achiziţia s-a făcut cu sprijinul financiar al OMV Petrom, informează comunicatul Crucii Roşii Române.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Primarul din Dumbrăvița a anunțat că are Covid-19

Leave a Reply

Your email address will not be published.