blog-logo

Cascadorii plânsului: Ministrul Sănătăţii anunţă testarea tuturor bucureştenilor. La capacitatea actuală e nevoie de 2.600 zile

Cascadorii plânsului: Ministrul Sănătăţii anunţă testarea tuturor bucureştenilor. La capacitatea actuală e nevoie de 2.600 zile

Victor Costache, ministrul sănătăţii, a anunţat că toţi bucureştenii ar putea fi testaţi pentru coronavirus. Planul pus la cale de minister este însă unul cu şanse utopice în acest moment, când România poate efectua peste 1.000 teste pe zi.

Costache a făcut afirmaţia într-un interviu acordat Ştirilor ProTV: „Am avizat un parteneriat şi un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populaţia Bucureştiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din uşă în uşă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârşitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie şi acum avem cel puţin 20 şi vrem să avem 1-2 la nivel judeţean”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Alte articole:   Florin Cîțu dă asigurări că taxele nu vor crește în anul următor

La rândul său, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat la Digi24 că planul este acela ca toate aglomerările urbane să fie testate. Bucureştiul reprezintă cea mai mare astfel de aglomerare. La capacitatea de testare de acum, autorităţile ar avea nevoie de circa 2.600 zile pentru a-i testa pe bucureşteni: „Vom testa pe categorii şi în funcţie de contact. De asemenea, vom mări capacitatea de testare”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.