Scandal la Clubul Corona, după ce mai multor antrenori li s-a desfăcut contractul de muncă

Scandal la Clubul Corona, după ce mai multor antrenori li s-a desfăcut contractul de muncă

Am primit la Redacție

„Într-o periadă în care profesionalismul ar trebui să conducă toate acțiunile noastre, inclusiv ale administrației locale și ale instituțiilor aflate în subordinea ei, constatăm cu mare neplăcere o realitate urâtă: conducerea clubului CORONA BRAȘOV este plină de viruși. Viruși, nu virusuri!
Cum altfel am putea explica decizia conducerii clubului sportiv CORONA BRAȘOV de a încheia contractele de muncă ale unor atrenori ai clubului, exact în aceste momente complicate din viața noastră, invocând drept argument nu vreo slabă performață a acestora ci… forța majoră.
Dacă este caz de forță majoră nu îi afectează aceasta pe toți cei din clubul Corona Brașov? Sau selecția este una aleatorie, la discreția conducătorilor clubului? Să te ascunzi în spatele unei nenorociri pentru a da afară câțiva oameni, profesioniști ai sportului, este dovadă de mare lașitate și de rea credință.
În plină criză națională, cauzată de apariția acestui ”CORONAVIRUS – COVID 19” , când toate eforturile cetățenilor, și ale noastre implicit, se îndreaptă spre bunăstarea tuturor, și depășirea cât mai urgentă și fără pierderi majore , a acestei perioade dificile asistăm la acestă nouă ”capodoperă” marca CORONA BRAȘOV, club sportiv aflat în subordinea Primăriei, finanțat din banii tuturor brașovenilor dar unde performanța sportivă nu reprezintă o prioritate, imaginea negativă a orașului după scandalul de dopaj a ajuns în toate colțurile lumii iar ”conducătorii” se schimbă toți pe bandă rulantă, evident fără concurs ca la instituțiile publice, și toți provin din ”tabăra galbenă”, a actualului edil.
Astăzi, în stare de urgență națională, când românii încep în a-și face griji pentru viitorul lor, iar statul ne asigură că există suficiente resurse și soluții, mai ales pentru ”bugetari”, aflăm cu stupoare că la Primăria Municipiului Brașov, aceste resurse nu mai există deja, altfel nu putem înțelege cum sunt dați afară angajați ai clubului sportiv municipal CORONA BRAȘOV, invocându-se tocmai forța majoră cauzată de această nenorocire abătută asupra noastră, numită CORONA VIRUS!!!
Mai exact, după cum puteți vedea și în documentul alăturat, oameni care duc mereu pe umeri imaginea și numele orașului nostru, sunt efectiv lăsați pe drumuri și anunțați prin metode nedemne de 2020, și mai ales pentru perioada care o trăim.
Solicităm primarului municipiului Brașov, să intervină de urgență, așa cum o face deseori, și să se revină asupra acestei decizii de a lăsa oameni de valoare ai sportului local fără niciun venit în aceste vremuri de criză sanitară, mai ales că și aceste contracte de activitate sportivă au fost reglementate de ultimele decizii ale Guvernului, ca fiind acceptate la plata în cuantum de 75% raportat la salariul mediu brut național, pe perioada stării de urgență. De asemenea, solicităm în regim de urgență apariția publică a domnului primar care trebuie să explice de ce un document al clubului CORONA BRAȘOV datat 23 martie 2020 este semnat de un director, în timp ce se anunțase că începând cu data de 1 martie 2020, conducerea clubului va fi preluată de PETRICĂ STANCU?
După ce a compromis nemeritat destinul sportiv a zeci de fete tinere de la secția de handbal, conducătorii numiți politic ai acestui club sportiv, se joacă cu cinism de însăși existența unor oameni de valoare ai orașului care se văd părăsiți la greu de cei pentru care s-au sacrificat aducând glorie sportivă orașului și clubului.
Să nu uităm, că unele din principalele valori transmise de mișcarea sportivă la nivel global sunt SOLIDARITATEA și RESPECTUL, termeni iată necunoscuți de clubul care ar trebui să reprezinte cu onoare cetățenii Brașovului!
Dorim să transmitem multă sănătate tuturor brașovenilor și să respecte întocmai recomandările primite de la autorități, doar așa vom învinge mai repede și mai ușor aceste vremuri, de maximă responsabilitate pentru toți!

  • CIPRIAN JURUBESCU
  • coordonator departament cultură tineret și sport PRO ROMANIA BRAȘOV
Alte articole:   Primul deces la Brașov, pus pe seama coronavirus. Măsuri de urgență la Codlea

Ce spune primarul George Scripcaru

„Având în vedere că în cursul acestei zile am primit mai multe mesaje ale antrenorilor și sportivilor de la Corona, am luat decizia de a convoca conducerea clubului pentru a primi informațiile legate de modul în care aceștia au înțeles să gestioneze situația de la club în această perioadă grea pentru toată lumea. Din punctul meu de vedere, chiar dacă intenția poate a fost bună, modul în care s-au luat deciziile le nivelul clubului nu au fost cele mai bune variante. Trebuia să se facă o analiză pe fiecare componentă în parte, astfel încât să îi protejăm pe sportivi și tehnicieni, pentru a traversa, cu toții, cu bine această perioadă. Am solicitat ca, de urgență, toate documentele de reziliere a contractelor să fie anulate și având în vedere că, în conformitate cu legislația în vigoare, contractele sportive, în această perioadă, nu pot fi duse la îndeplinire, ele să fie suspendate, iar antrenorii și sportivii să beneficieze de prevederile legale privind șomajul tehnic. I-am solicitat, de asemena, viceprimarului Costel Mihai ca, după reluarea activității sportive, împreună cu conducerea clubului, să facă o analiză pe fiecare secție în parte, astfel încât activitatea la acest club să se desfășoare în condiții optime și să creăm premisele pentru a avea din nou un sport de performață la Brașov”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Profesoară din Făgăraș, printre cei 10 câștigători ai concursului Digitaliada
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.