blog-logo

Cîțu, despre ratele bancare: Cei care nu vor putea să își plătească ratele, vor fi păsuiți pe termen mai lung decât starea de urgență

Cîțu, despre ratele bancare: Cei care nu vor putea să își plătească ratele, vor fi păsuiți pe termen mai lung decât starea de urgență

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat, marți seară, la Digi24, că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care cei care nu își pot plăti ratele vor putea depune o cerere la bancă pentru a cere amânarea plății ratelor.

Ministrul a spus că va prezenta măsura joi, printr-o ordonanță, și că măsura va fi aplicată pe un termen mai lung, ”mai aproape de șase luni, decât de trei luni”.

Cîțu a transmis că persoanele cu credite bancare vor fi ajutate și ulterior acestei perioade, dar că nu va fi vorba de o șterge a ratelor, ci de o păsuire de care vor beneficia și persoanele fizice, și cele juridice.

  • Este un prim pas pentru a veni cu o soluție pentru toți clienții pe care o vom anunța joi, printr-o ordonanță. Va merge pentru o perioadă mai mare decât starea de urgență. Va fi implicat și statul. Cei care vor cere, vor avea acces la această facilitate.
  • Va fi vorba despre luni, nu despre ani.
  • Eu voi prezenta premierului o soluție finală și va fi decisă în ședința de guvern de joi.
  • Mai aproape de șase luni. Va fi o păsuire, nu o ștergere a ratelor. O păsuire și pentru persoane fizice și îi vom ajuta și după aceea.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate