blog-logo

China a început testarea unui vaccin pentru COVID-19. Peste 100 de voluntari au primit primele injecţii

China a început testarea unui vaccin pentru COVID-19. Peste 100 de voluntari au primit primele injecţii

China, ţara din care a început pandemia de coronavirus, a început testarea clinică a unui vaccin, în contextul în care mai multe ţări fac eforturi pentru a descoperi un mijloc de a combate agentul patogen, scrie Agerpres.

China a început prima testare clinică a unui vaccin împotriva noului coronavirus, pe mai mulți voluntari care vor fi imunizați timp de 6 luni.

Un număr de 108 voluntari, împărţiţi în trei grupuri, au primit vineri primele injecţii, a relatat luni cotidianul de limbă engleză Global Times.

Cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, toţi sunt originari din oraşul Wuhan, unde Covid-19 a apărut pentru prima dată în decembrie înainte de a se răspândi în străinătate.

Alte articole:   Daniel Milea inițiatorul unui proiect inedit in Brașov: Golani Mici

Duminică, o sursă implicată în aceste teste a confirmat pentru AFP, sub rezerva anonimatului, începerea experimentelor.

Autorităţile sanitare din toată ţara au dat undă verde la efectuarea de teste pe om la 17 martie, ziua în care omologii lor americani au anunţat primul test cu vaccin împotriva Covid-19 la Seattle pe 45 de voluntari adulţi.

Voluntarii chinezi care participă la teste vor fi monitorizaţi timp de şase luni.

În prezent, nu există niciun vaccin sau tratament aprobat contra noului coronavirus, care a ucis până în prezent peste 14.000 de oameni în întreaga lume.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.