Presa cere transparență, Guvernul interzice prefecților să dea informații. Va exista vreo reacție din partea societății civile?

Presa cere transparență, Guvernul interzice prefecților să dea informații. Va exista vreo reacție din partea societății civile?

Guvernul se pare că vrea să prindă din urmă metehnele PCR, să aibă un singur comunicator, un singur organ de presă. Nu știm cum se va numi Scânteia (organul de presa al pcr) Guvernului, dar după ce presa brașoveană a solicitat comunicarea oficială să se facă operativ și cu informații la nivel județean, onor guvernanții interzic tuturor prefecților să dea informatii publice la nivel judetean.

Poate ar fi bine să își aducă aminte guvernanții că mai izbucnit o revoltă, la Brașov… Iar cererea presei brașovene deja a ajuns cap de afiș în toată țara. Ziariștii din Moldova, din Maramureș, dar și din Sud, vin cu aceleași revendicări…

Așa o fi bine? Să nu știm din surse oficiale câte persoane sunt infectate de coronavirus în fiecare județ? Să nu știm nici măcar ca idee de unde provin persoanele infectate? Dacă sunt din rândul celor aflate în izolare sau carantină, ori sunt contacți ale vreunei persoane? Oare așa, ținuți ca pe vremea comunismului în necunoaștere, ne protejăm mai bine?

Au dreptul românii să știe ce se întâmplă lângă ei? Știm cu toții că potentații zilei au acces la informații care le permit să își protejeze familiile lor, dar restul lumii? Presa brașoveană a făcut o încercare disperată de a încerca să ofere opiniei brașovene informații de la surse autorizate. Guvernul interzice acest lucru, dar face apel la mass-media să publice informații din surse autorizate…

Alte articole:   Guvernul, pregătit să interzică exportul de cereale și chiar să declanșeze rechiziții de pe piață

Dacă acest subiect este de interes public, cred ca deja e cazul ca societatea civilă, prin asociații și ONG-uri, să aibă o poziție publică.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.