Bocancul și Starea de urgența

Bocancul și Starea de urgența

S-a vrut stare de urgență! Avem stare de urgență! Dar a apărut și cenzura. Un soi de cenzură grosolană, neexplicată, care dă impresia că se dorește ascunderea datelor reale, a situației de fapt.

Nu se mai comunică numărul infectaților în timp real, nu se mai comunică distribuția lor pe zone, județe sau orașe. Începand de azi prefecții nu mai au voie sa comunice opiniei publice decât „mărețe realizări” și nicidecum situația reală în timp și spațiu.

Se pune întrebarea: Avem dreptul să cunoaștem toate acestea? În mod normal da. Însă acum nu mai avem drepturi! Ne-au fost suspendate! România este printre puținele state care au cerut acest lucru. Suspendarea drepturilor si libertăților cetățenilor săi! Toate!

România, prin reprezentații săi de acum a cerut activarea articolului 15 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului prin care se poate obține suspendarea drepturilor și libertatilor fundamentale, în cazuri speciale. Lucru pe care, până acum, nu l-au făcut nici Italia, nici Spania, nici Franța și multe alte state europene.

Dar să vedem ce se mai întâmplă sub umbrela stării de urgență…. Autoritățile trag un „foc de avertisment” la adresa presei și închid un prim site web. Sub motivarea că răspândește informații false. Au arătat că se poate! Mâine, orice instituției de presă, care publică o informație obținută „pe surse” poate fi închisă sub acest pretext.

Alte articole:   Licitație reluată pentru Studiul de Fezabilitate necesar realizării conexiunii feroviare cu Aeroportul de la Ghimbav

Se fac achiziții directe. Fără procedură, fără ca cineva să dea socoteală.
Controversatele interceptări se pot face fără niciun fel de mandat din partea judecătorilor.

Banii din bugetul public se directionează acolo unde consideră autoritățile centrale, iar noi,cetațenii, nu avem dreptul să primim nicio justificare, iar ei nicio obligație de a ne comunica ceva.

Și lista poate continua….

  • Răzvan Popa
  • Vicepreședinte PSD Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.