blog-logo

20 martie 2020, ora 14.30: Situația infecțiilor cu coronavirus în județul Brașov

20 martie 2020, ora 14.30: Situația infecțiilor cu coronavirus în județul Brașov

În acest moment, în județul Brașov, 83 de persoane se află în carantină, iar 904 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
Starea generală a pacienților confirmați și internați în spital este stabilă.

Din păcate, autoritatile au pus batista pe tambal în privința numărului de cazuri confirmate pozitiv la nivelul fiecărui județ. E drept, cei aflati in functii si care lucreaza „in zona”, ei si familiile lor stiu cine sunt, unde sunt, cum sa se protejeze etc. Restul lumii, prostimea, nu au decat sa …

■ Conform dispozițiilor Ministerului Sănătății, spitalele clinice județene de urgență trebuie să pună la dispoziție paturi ATI pentru bolnavii COVID-19 în procentaj de 10% din numărul total de paturi ATI aflate în structura organizatorică.

Alte articole:   Fabulație sau eroare? Allen Coliban vrea transport pe șine Brașov - Sânpetru

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov dispune de 20 de paturi ATI, astfel încât a pus la dispoziție 2 paturi ATI echipate complet pentru COVID-19.

Acestora li se adaugă 2 paturi ATI echipate, aflate la Spitalul Municipal Făgăraș, tot pentru cazuri de COVID-19.

La Spitalul de Boli Infecțioase Brașov se vor activa 8 paturi ATI pentru cazuri de COVID-19, necesarul pentru echiparea acestora fiind transmis Ministerului Sănătății.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov s-a început amenajarea,
într-unul dintre pavilioane, a unor spații cu paturi ATI (10 paturi) dedicate cazurilor COVID-19. Amenajarea acestor spații se face cu fonduri de la Consiliul Județean Brașov, echipamentele necesare urmând a fi asigurate de Ministerul Sănătății.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate