blog-logo

LIVE VIDEO Ludovic Orban: Șomajul tehnic – plătit din bugetul fondului de șomaj, 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut

LIVE VIDEO Ludovic Orban: Șomajul tehnic – plătit din bugetul fondului de șomaj, 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut

Premierul Ludovic Orban susține o declarație de presă după ce ședința de guvern care a început ieri la ora 17:00 s-a încheiat azi-noapte în jurul orei 3:00.

Guvernul va suporta plata șomajului tehnic în valoare de 75% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe țară (valoarea acestuia e de 5.429 lei).

Premierul Orban a enunțat cele două categorii de companii care și-au trimis angajații în șomaj tehnic și cărora guvernul le va susține plata indemnizațiilor:

  • Prima categorie: angajatorii afectați direct de măsuri restrictive dispuse de autorități (hoteluri, restaurante, cafenele, instituții de spectacole etc.) prin suspendarea activității pe perioada situației de urgență.
  • A doua categorie: angajatorii care nu au fost afectați direct de măsuri restrictive, dar au fost afectați de diferite consecințe ale epidemiei de coronavirus. Pentru a putea beneficia de această plată pentru salariații pe care nu îi pot permite să-și plătească, companiile trebuie să depună o declarație care să arate că le-au scăzut veniturile cu cel puțin 25%
Alte articole:   Prima tranșă de vaccin anti-COVID al Johnson & Johnson ajunge joi în România

Premierul nu a dat detalii despre modul în care va fi completată această decizie și perioada luată în calcul pentru scăderea veniturilor.

Nu e clar la acest moment dacă marile uzine auto, precum Dacia și Ford, care și-au trimis de azi angajații în șomaj tehnic pentru a-i proteja de infecția cu coronavirus, se califică pentru a cere decontarea de către guvern a șomajului tehnic.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate