blog-logo

Unde se află Brașovul în topul costurilor de transport în comun pentru călători

Unde se află Brașovul în topul costurilor de transport în comun pentru călători

Traficul și poluarea aerului sunt printre principalele probleme cu care se confruntă cele mai mari orașe ale lumii. Autoritățile locale încearcă să îi facă pe oameni să aleagă transportul în comun, restricționează accesul autoturismelor în centrul orașelor și cresc plățile pentru parcare.

O percepție pozitivă asupra transportului în comun nu se bazează numai pe frecvența deplasărilor și calitatea mijloacelor de transport, dar și pe prețuri. În martie 2020, Luxemburg a ajuns să fie prima țară din lume unde transportul în comun este gratuit, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști.

Conform unei analize realizate de Picodidintre cele mai imprtante 10 orașe din România, locul 1 pentru cel mai scump bilet de transport îi revine Clujului. Prețul pentru biletul lunar ajunge la 138 de lei. Acest lucru poate fi motivat prin faptul că Clujul este unul dintre orașele cele mai asaltate de turiști din țară.

Alte articole:   Noi centre de vaccinare se deschid în județul Brașov pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech

Pe locul 2 în clasament se află Constanța, unde prețul biletului ajunge la 125 de lei pe lună. Iar locul 3 este ocupat de Ploiești, cu prețul de 122 de lei.

Un caz foarte interesant îl reprezintă Bucureștiul, unde prețul biletului lunar este reprezentat de suma biletelor lunare pentru transportul cu tramvaiul, troleibuzul și metroul. Deși în capitala României nu se poate achiziționa un bilet lunar, care să permită călătorii nelimitate cu toate mijloacele de transport în comun,

Bucureștiul se află abia pe locul 4 în topul orașelor românești cu cele mai scumpe bilete în cadrul transportului în comun.

Cel mai ieftin bilet îl au locuitorii din Oradea și Craiova, cu prețurile de 80 lei, respectiv 65 lei.

Alte articole:   ANM: Iarna revine de la 1 martie. Vânt puternic, în weekend
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate