blog-logo

“Brașovul Pregătit”. Teste şi aparatură pentru Spitalul de Boli Infecțioase Brașov

“Brașovul Pregătit”. Teste şi aparatură pentru Spitalul de Boli Infecțioase Brașov

„Brașovul Pregătit” este apelul lansat de Fundația Comunitară Brașov, în contextul COVID-19, alături de conducerea Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, care se află în prima linie și luptă pentru viața persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Până în acest moment, s-au strâns 48.356 lei din donații și de comun accord cu directorul medical, doamna Andreea Moldovan, am stabilit  că Fundația Comunitară Brașov va acționa astfel:

  • achiziționarea unui lot de 1000 de testere de identificare a bolii
  • achizitionarea de echipamente de protectie pentur cadrele medicale
  • achiziționarea de paturi pentru dotare saloane.

În funcție de bugetul generat prin campania de strângere de fonduri, Fundația i-a în considerare și achiziționarea unui nou aparat de testare (în acest moment este doar unul) și de plămâni artificiali, suplimentar față de ce este în acest moment.

„Vă asigurăm că toți cei implicați în campaniile de strângeri de fonduri pentru Spitalul de Boli Infecțioase colaborăm, conducerea Spitalului stabilește prioritățile, astfel încât rezultatul final, al tuturor să fie un Brașov pregătit.Fundația Comunitară Brașov, prin echipa dedicată acestei campanii, este în strânsă legătură cu echipa de la spital.

Spitalulului de Boli Infecțioase din Brașov este în plin proces de reabilitare. Capacitatea de funcționare este redusă, resursele limitate, situație în care spitalul nu va face față unui număr crescut de cazuri, așa cum este preconizat să se întâmple”, spun reprezentanții ONG-ului.

Odată cu trecerea la scenariul 3, au fost dispozibilizate toate paturile din spital, fiind deja pregătite un număr de 62 de paturi pentru pacienții infectați cu COVID-19.

Alte articole:   Dunca: Brașovul sub cod roșu de COVID-19. PNL și Iohannis au scăpat de sub control pandemia de Coronavirus

Scopul principal al campaniei ”Brașovul pregătit” este sporirea șanselor la viață a celor afectați de COVID-19.

Mai multe informații și modalitatea de donare, găsiți AICI.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.