blog-logo

Raed Arafat, despre starea de urgență și vaccinul împotriva COVID-19

Raed Arafat, despre starea de urgență și vaccinul împotriva COVID-19

Starea de urgenţă instituită, de astăzi, pe teritoriul României, în contextul epidemiei de coronavirus, a stârnit speculații și mesaje de panică în rândul populației, iar în acest context Raed Arafat vine cu clarificări.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat scrie, într-un mesaj postat pe Facebook, că în urma anunţului preşedintelui Klaus Iohannis privind declararea stării de urgenţă au început speculaţiile, mesajele de panică.

„În urma anunţului domnului preşedinte despre declararea stării de urgenţă au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă … etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ insinuând ca situaţia este scăpată de sub control. Mass media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi ca cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă”, a scris Arafat, pe Facebook.

Totodată, șeful DSU a subliniat importanța declarării stării de urgență într-o situație dificilă precum este epidemia de coronavirus, îndemnând cetățenii români să-și păstreze calmul și să respecte măsurile ce urmează a fi anunțate de autorități

„Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în niciun caz să creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat şi nici politizat. Este nevoie să fim solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi”, a adăugat Raed Arafat.

Potrivit șefului DSU, în momentul de față nu putem vorbi despre un vaccin sau tratament care să pună capăt răspândirii agentului patogen. Precizările sale vin în contextul nenumăratelor informații false cu care suntem asaltați, mai ales în mediul online.

„Informați-vă corect! În prezent nu există vaccin și încă nu a fost descoperit un tratament eficient. Este important ca orice medicament să fie luat doar la indicația medicului, nu în urma sfaturilor de pe Internet”, a scris Arafat în mesajul publicat pe contul său de Facebook, amintind de campania de informare în contextul epidemiei de coronavirus, demarată de Ministerul Sănătății, cu sprijinul Observatorului Român de Sănătate și al Asociației Universităților de Medicină și Farmacie din România.

În prezent cercetătorii din Canada și din Israel încearcă dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19.

Alte articole:   Începe Evaluarea Națională la clasa a VI-a. Testarea nu se va susține la aceeași oră în toate județele
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate