blog-logo

Cursuri de Teleșcoală pentru elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Cursuri de Teleșcoală pentru elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

În contextul închiderii şcolilor din cauza noului coronavirus (COVID-19), televiziunea publică reia, după 40 de ani, emisiunea „Teleşcoala”.

În plină epidemie de coronavirus, grădinițele, școlile şi liceele rămân închise, până după Paște, însă îână atunci, TVR şi Ministerul Educaţiei încep cursurile televizate pentru a-i ajuta pe elevii claselor a VIII-a și a XII-a să se pregătescă examenele naționale.

Programul Teleșcoală, realizate “cu prioritate” pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, “pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susținerii examenelor naționale”, se va difuza de astăzi, pe  canalul TVR2, și va conține lecții la materiile principale, pe care elevii le pot urmări zilnic, de luni până vineri.

Alte articole:   Cîmpeanu: Fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying, începând cu anul școlar 2021-2022

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleşcoală au loc dimineaţa (de la ora 9.00 – Limba şi literatura română, de la 9.30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a – după-amiaza (de la 15.00 – Limba şi literatura română şi de la 15.30 – Matematică).

Pentru clasa a XII-a au loc două lecţii săptămânale de Română şi Matematică şi câte o lecţie pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie şi Geografie.

Orele se vor de către profesori experimentaţi în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a.

Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației şi Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

Alte articole:   Cîţu: Veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede

Cursurile pot fi urmărite atât la TVR 2, cât şi online, pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro.

Foto arhiva/edupedu.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate