blog-logo

Noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul a ajuns la 139 de persoane infectate, dintre care 7 la Brașov

Noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul a ajuns la 139 de persoane infectate, dintre care 7 la Brașov

Încă opt persoane confirmate cu coronavirus, numărul total a ajuns astfel la 139. Dintre acestea, 11 sunt cadre medicale! La Brașov, șapte persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID 19.

Ora 17.00 stăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila (la ora 13.45) și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066  au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în  6 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Ora 13.45 Două persoane provin din centrul de carantină. În momentul acesta sunt internate și izolate la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila.

Cele două persoane au sosit, în mod controlat, de la punctul de trecere al frontierei, în data de 12.03.2020 și introduși direct în spațiul de carantină, neavând contact cu alte persoane.

„Recomand calm și respectarea recomandărilor publice, informarea din surse oficiale și măsuri de prevenire precum păstrarea unei distanțe de cel puțin 1 metru față de alte persoane. Pacienții trebuie de asemenea să aibă un comportament corect față de medici și de asemenea să fie responsabilizați de autorități”, declară Ioana Stăncel, expert în sănătate publică.

Amintim că sămbătă, Grupul de Comunicare Strategică a confirmat 123 de cazuri de infectare cu COVID-19.

România este oficial în Scenariul 3 de combatere a Covid-19

Conform Ministerului Afacerilor Interne, în estimarea iniţială, intrarea în scenariul al 3-lea presupunea „transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101 – 2.000 de cazuri)”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate