blog-logo

Pe site-ul eMAG au reapărut măștile medicinale vândute cu 500 lei cutia

Pe site-ul eMAG au reapărut măștile medicinale vândute cu 500 lei cutia

Pe site-ul eMAG au reapărut măștile medicinale scoase la vânzare la un preț de 500 lei cutia cu 50 de bucăți. În luna februarie, eMAG, cel mai mare retailer online din România, a transmis că a cumpărat cantități importante de măști medicinale la prețul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăți, dar că va suporta diferența de preț în toată această perioadă de criză de astfel de produse, astfel încât clienții să le poată cumpăra la 3 lei bucata.

Mesajul a fost transmis după ce pe platforma eMAG au fost scoase la vânzare cutii de măști la un preț de 100 de ori mai mare, iar Consiliul Concurenței a decis să declanșeze o anchetă, amenințând cu mari amenzi pentru speculă, precizează profit.ro.

Alte articole:   Ce trebuie să știi pentru a fi un maestru în vânzări

La acel moment a fost relatat public, cu imagini-captură de pe platforma acestuia, că prețul măștilor medicinale și cel al altor echipamente de protecție a crescut peste noapte și în România, din cauza isteriei legate de coronavirus, generând proteste publice, piața locală, altfel una liberă și raportată la cerere și ofertă, fiind acum și la mâna speculanților.

Astfel, un set de 50 de măști costa, pe un site, aproape 500 de lei, adică 10 lei masca, față de 10 bani înainte. Acest preț a reapărut acum pe site-ul eMAG.

Precizari primite de la eMAG

Pornind de la subiectul pe care l-ați publicat astăzi, despre un produs vandut de un seller din Marketplace, eMAG face urmatoarele precizari:

Alte articole:   „Dezvoltarea, diversificarea și inovarea activității în cadrul HILL RESIDENCE SRL prin achiziția de echipamente performante și eficiente energetic”

eMAG are toleranță 0 pentru cei care adoptă un comportament abuziv, ilegal sau imoral. Ne confruntăm cu o situație fără precedent și, pentru protejarea clienților noștri și pentru a limita creșteri nejustificate ale prețurilor, am luat o serie de măsuri.

Am implementat un mecanism de control suplimentar și, de îndată ce identificăm abateri, aplicăm sancțiunile contractuale, care pot atrage și rezilierea cu efect imediat a contractului.

Imediat ce am constatat această abatere, produsul a fost inactivat în platformă, iar avand in vedere si o notificare anterioara, contractul acestui seller a fost reziliat cu efect imediat, ceea ce a atras delistarea din platformă.

Cei 26 de clienți care au comandat de la acest seller vor primi produsele la un preț mai mic, iar diferenta va fi suportată de eMAG.

Alte articole:   VIDEO Noile tarife pentru parcările publice din municipiul Brașov

De asemenea, începând de săptămâna trecută, eMAG a eliminat orice comision din partea Marketplace pentru produse precum „măști chirurgicale”,  „halate medicale”, „bonete/ botoși de unică folosință”, „costume de protecție medicale”, „gelri și săpunuri antibacteriene/ dezinfectante”, „dezinfectanți pe bază de alcool și/sau clor”, „alcool sanitar”  comercializate pe platformă.

Distribuie dacă îți place!
  1. Consiliul concurentei doarme in post cu arma in mana!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.