blog-logo

Măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus în mai multe instituții din Brașov. Situația azi-dimineață

Măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus în mai multe instituții din Brașov. Situația azi-dimineață

Tot mai multe instituții din Brașov au luat deja măsuri pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, la recomandările Grupului de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La ora 8.00, situația în județul Brașov era următoarea: 0 persoane infectate, 57 persoane în carantină, 262 persoane autoizolate.

Consiliul Județean Brașov informează că în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, vor fi suspendate activitățile specifice de relații cu publicul și audiențele acordate cetățenilor.

Se va evita accesul în sediul clădirii.

Cetățenii pot comunica problemele pe care intenționează să le semnaleze instituției fie telefonic/fax, fie prin corespondență, folosind serviciile poștale/email.

Datele de contact ale Consiliului Județean Brașov

Adresă: Județul Brașov, Municipiul Brașov, Bulevardul Eroilor nr. 3-5, cod 500007

Telefon: 0268.410.777 sau Fax: 0268.475.576

Email: relatii.publice.cj@judbrasov.ro sau office@judbrasov.ro

Program modificat la Centrul de Informații pentru Cetățeni și Evidența Populației

Centrul de Informații pentru Cetățeni și Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei anunță că până în data de 31 martie programul de relații cu publicul al Centrului de Informații pentru Cetățeni va fi de Luni-Joi, de la 8.30 la 11.30 și de la 12.00 la 14.30, iar vinerea 8.30-12.30.

Alte articole:   Activități pentru copii, la Dino Parc Râșnov, începând de joi

La evidența persoanelor, programul cu publicul este Luni-Joi, 8.30-14.30, iar vineri de la 8.30-12.30.

La acestea se adaugă pauze aferente dezinfecției. Această decizie a fost luată pentru a nu risca închiderea totală a acestor instituții.

Biblioteca Județeană suspendă activitățile

Biblioteca Județeană „George Barițiu” anunță că în perioada 12 – 31 martie 2020 se suspendă activitățile cu publicul în toate compartimentele, sălile de lectură și filialele bibliotecii.

Angajații bibliotecii își vor defășura activitatea în intervalul 8.00 – 16.00, dar nu vor desfășura activități cu publicul.

De asemenea, conducerea instituţiei anunță că, toate împrumuturile au fost prelungite automat până la data de 2 aprilie 2020.

Centrul Cultural Reduta suspendă toate evenimentele

Alte articole:   Agresorii vor fi monitorizați cu brățări GPS, din octombrie

Centrul Cultural Reduta suspendă toate evenimentele culturale şi cursurile programate în toate sălile instituţiei, până pe 31 martie.

La nivelul instituţiei s-a adoptat un plan de măsuri care prevede dezinfectarea suprafeţelor de contact cu soluţii speciale, dezinfectarea sistematică a tuturor spaţiilor, atât cele publice, cât şi birourile angajaţilor, suplimentarea numărului de dispersoare pentru soluţie dezinfectantă virucidă şi montarea în foaier a unor planşe cu măsuri individuale de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus.

Măsuri speciale în muzee

Muzeul Judeţean de Istorie Brașov restricţionează accesul grupurilor mai mari de 15 persoane, anulează activităţile culturale ce implică prezenţa unui număr mai mare de 15 persoane, asigură materialele de protecţie în toate clădirile aflate în administrarea muzeului şi sistează activităţile programate în planul de acţiuni culturale şi care implică participarea publicului larg.

Muzeul de Artă Brașov suspendă programul educativ destinat elevilor şi vizitele ghidate, şi îşi restrânge activitatea, instituţia urmând să fie închisă sâmbăta şi duminica. Prezenţa simultană a vizitatorilor va fi posibilă doar pentru maximum 5 persoane. Conducerea va lua măsurile necesare pentru dezinfecţia permanentă a holului de acces. Pe de altă parte, muzeul va fi închis în perioada 23 martie – 23 aprilie, pentru realizarea unor lucrări de renovare.

Alte articole:   Salariul mediu net a crescut cu 49 de lei în iunie

Muzeul de Etnografie Brașov suspendă atelierele pedagogice şi sistează evenimentele cuprinse în lista acţiunilor culturale, până pe 31 martie. Numărul de vizitatori va fi limitat la 10 persoane/tur, iar muzeul îşi va reduce programul de lucru cu publicul la intervalul luni-vineri, între orele 9:00 – 17:00, programul în weekend fiind sistat.

Muzeul „Casa Mureşenilor” Brașov reduce programul cu publicul la intervalul luni-vineri, între orele 9:00-17:00. Totodată, suspendă sau amână toate evenimentele publice, până la 31 martie. O altă măsură este limitarea accesului pentru grupurile de vizitatori, la maximum 10 persoane simultan.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.