blog-logo

Ludovic Orban se autoizolează!

Ludovic Orban se autoizolează!

 A fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus din Parlamentul României. Un senator liberal, candidat pentru primăria unui important oraş din România, a fost confirmat, vineri dimineaţa, ca fiind infectat cu virusul COVID-19.

Premierul Ludovic Orban a anunțat decizii în PNL: toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu, toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze.

„Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitat”

Știrea inițială

Este vorba despre senatorul constănțean Vergil Chițac, care joi ar fi dezmințit că ar fi suspect de coronavirus, așa cum a prezentat informația, încă de joi dimineață, Antena 3. Cu toate acestea, parlamentarul, care a fost declarat candidatul PNL pentru Primăria Constanța, a solicitat un test, care a ieșit pozitiv. Acesta ar fi luat virusul de la un parlamentar francez.

Alte articole:   Elevii cer să fie introduși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

Ce spunea Vergil Chițac joi:

”Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, a transmis Vergil Chițac, joi după-amiază, pe Facebook.

Alte articole:   Coronavirusul închide programul cu publicul la Oficiul de Cadastru Braşov

Informația s-a rostogolit de la liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, care a anunţat că senatorul liberal Vergil Chiţac s-a autoizolat la domiciliu, după ce a aflat că un parlamentar din altă ţară, cu care a participat la o reuniune la Bruxelles, este suspect de coronavirus:

„Din informaţiile pe care le avem de la colegul nostru, lucrurile nu sunt de măsură să ne alarmeze. El a făcut ceea ce trebuie, întrucât s-a aflat că un coleg parlamentar din altă ţară a fost identificat ca fiind suspect de coronavirus. A făcut ceea ce trebuie, s-a autoizolat. Nu ştiu amănunte (dacă a intrat în contact cu acel parlamentar stăin – n.red.), m-am bucurat că lucrurile nu se confirmă. Nu am avut o discuţie foarte amplă. (…) Colegul nostru a luat decizia corectă după ce a aflat această veste”, a precizat Roman, citat de Agerpres.ro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.