blog-logo

Izolarea la Brașov: Să avem credință și șpriț la vecinii cu restricții, după ce au venit acasă de la plimbare

Izolarea la Brașov: Să avem credință și șpriț la vecinii cu restricții, după ce au venit acasă de la plimbare

Peste 100 de persoane sunt în evidența autorităților din Brașov ca fiind izolat la domiciliu. Din fericire, instituțiile statului nu merg pe încredere că persoanele chiar se izolează… Din păcate, cele constatate nu au darul de a ne liniști, în plină expansiune a infectării cu coronavirus a populației în România. La Brașov NU există niciun caz confirmat pozitiv.

Iată ce a descoperit un inspector la verificarea persoanelor aflate în izolare la Brașov. Dialogul de mai jos ar fi bun pentru un teatru absurd, dar inconștiența unora de lângă noi este sau poate fi de-a dreptul criminală.

„Scapă cine poate? Azi am fost sa verificam daca persoanele aflate in izolare la domiciliu respecta interdictia. Din 4 familii verificate, 3 erau casa.
In al 4 lea caz m-a apucat tremuriciul. Fiica, intoarsa acum o saptamana din Lombardia, era in vizita la vecini. Mama, vanzatozare intr-un mare magazin din Brasov, era la munca. Tatal, pensionar, era acasa. La 20 minute de la verificare, mama a venit repede acasa. Nu va pot spune ce revoltati au fost toti cand i-am intrebat de ce nu respecta izolarea. «Nu am primit nicio hartie/Aveti dovada ca am luat la cunostinta de interdictie ?/Suntem sanatosi domne, nu vedeti ca a trecut o saptamana si nu avem nimic ?/Asa domne am iesit..si ce ? Daca ma enervez ma duc in tot blocul, care e problema ta acum ?». Am chemat DSP -ul care probabil o sa ii sanctioneze zilele acestea. Dar dezamagirea a fost atat de mare…Mai ales cand vecinii la care fusese fata in vizita, amandoi peste 60 de ani, m-au abordat si m-au intrebat de ce facem aceste verificari, ca trebuie sa avem credinta ca totul o sa fie bine si ca sigur nu se intampla nimic… sa nu mai exageram atat.
Dupa care vecinul s-a dus la cei aflati in izolare sa bea un spriț…”

Evident, lucrurile nu au rămas fără o reacție din partea autorităților. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Brașov ne-a confiormat că persoanele care nu respectă condițiile de izlare vor fi sancționate cu suma maximă prevăzută de legiuitor, respectiv 20.000 de lei, având în vedere gravitatea faptei si pericolul de expunere a populatiei la îmbolnavire.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.