blog-logo

EXCLUSIV Ne protejăm de coronavirus cu apă și săpun, dar zeci de mii de locuințe nu au apă curentă

EXCLUSIV Ne protejăm de coronavirus cu apă și săpun, dar zeci de mii de locuințe nu au apă curentă

Pericolul la care este supusă populația din cauza răspândirii agresive a coronavirusului a impus din partea autorităților măsuri firești pentru prevenirea infectării. Unul dintre sfaturile primite de locuitori este să se spele cu apă și săpun. Cu săpunul nu ar fi o problemă, dar cu apa…

În România nu putem vorbi, încă, despre tragedii provocate de coronavirus. Dar, cum tot suntem în (pre)campanie electorală, și ni se promite luna de pe cer, mai bine primarii în funcție și cei care aspiră la locul lor s-ar gândi ce înseamnă (și) asigurarea utilităților, chestiune nerezolvată deși suntem în anul 2020.

La solicitarea newsbv.ro, Direcția Județeană de Statistică Brașov ne-a oferit cu foarte mare promptitudine situația la nivelul județului nostru în privința racordării locuințelor la rețeaua de apă și canalizare.

Alte articole:   Buna Vestire. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă

După cum veți vedea, 14.187 de locuințe (5,62%) din județul Brașov nu aveau apă curentă, la nivelul anului 2018, iar din informațiile pe care le deținem, situația nu s-a schimbat major în această privință.

Persoanele care locuiesc în asemenea situații își cară apa cu găleata sau în bidoane de la fântâni sau de la vreo cișmea. Ce risc de infectare este în cazul acestor locuitori?

Continuăm prezentarea acestei situații cu cifrele privind racordarea la canalizare, pentru că tot sunt poluarea și protecția mediului teme principale de campanie electorală. În acest caz, situația este și mai gravă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate