blog-logo

Este sau nu spirtul bun ca dezinfectant? Ce spune Adrian Streinu-Cercel

Este sau nu spirtul bun ca dezinfectant? Ce spune Adrian Streinu-Cercel

Deși multe persoane și-au făcut stocuri de alcool sanitar, în speranța că este un bun dezinfectant în lupta cu coronavirusul (COVID-19), însă medicul Adrian Streinu-Cercel a spus că acesta nu este bun în acest caz.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat miercuri seară, la Antena 3, referindu-se la cei mai eficienţi dezinfectanţi pentru protejarea de coronavirus, că spirtul medicinal nu este bun, nu foloseşte la nimic, precizând că trebuie utilizate substanţe biocide.

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus”, a explicat medicul.

El a precizat, referitor la clorhexidină, că este lucru cert în documentele oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

”Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă, pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Streinu Cercel a spus că este „falsă cu majuscule” afirmaţia conform căreia tratamentul cu vitamina C a fost foarte eficient în China.

Alte articole:   Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, joi

Medicul a precizat că trebuie limitate deplasările şi aglomeraţiile care nu sunt necesare şi că apa și săpunul reprezintă elementele esenţiale în vederea prevenirii infecţiei cu noul coronavirus.

Foto: news.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.