blog-logo

Primăria Brașov a încheiat astăzi contracte de 21 de milioane de euro cu ADR Centru

Primăria Brașov a încheiat astăzi contracte de 21 de milioane de euro cu ADR Centru

Primarul George Scripcaru și reprezentanții ADR Centru semnează acum mai multe contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional.

Primarul George Scripcaru a precizat că este vorba despre cinci proiecte de fianțare, ce vizează în special mobilitatea urbană, de circa 21 de milioane de euro, prinse în POR 2014 – 2020.

  • – Construire Parck&Ride, în zona Bartolomeu – valoare totală a proiecetului este de 54.667.427, 01 lei, din care contribuție neramabursabilă 54.117.876,19 lei.
  • – Realizare infrastructură integrată pentru trafic pietonal și ciclis cu facilităși completementare – traseu 1, valoare totală 8.1137.245,34 lei, din care nerambursabili 3.388.697,53 de lei.
  • – Realizare infrastructură integrată pentru trafic pietonal și ciclis cu facilități completementare – traseu 2, valoare totală 3.828.799,94 lei, din care nerambursabili 3.388.697,53 de lei.
  • – Sistem centralizat de monitorizare și control al traficului în municipiul Brașov – valoare totală: 32.159.144,66 e lei, nerambursabili 31.973.196,63 de lei
  • – Construire grădinițe în zona Tractorul Coresi – valoare totală: 7.888.352,11 lei, nerambursabili 7.801.083, 20 de lei
Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

Directorul executiv al ADR Centru, Simion Crețu, a precizat că sunt în curs de semnare, cu Primăria Brașov, și alte proiecte, în valoare totală de 60.555.128,10 lei, după cum urmează:

  • – Terminal transport urban Gara Brașov – valoare toatlă: 14.345.209,68 de lei
  • – Eficientizare energetică a clădirilor publice din municipiul Brașov – Colegiul Tehnic Transilvania, corp A – valoarea totală 11.031.724, 75 de lei.
  • – Extidnere sistem de management informatizat al sistemului de transport public – valoarae totală: 10.231.691,43 de lei
  • – realizare spații multifuncționale pentru recreere și sport – valoare totală: 8.863.407, 10 lei.

,,Astăzi semnăm alte 5 contracte de finanțare de aproape 110 milioane de lei, care vizează două dintre principalele obiective de dezvoltare ale Municipalității pentru perioada următoare, cel al mobilității urbane, cu accent pe transportul alternativ, și educația. Sunt proiecte care își propun să asigure brașovenilor o mobilitate crescută, cu un transport ecologic, și, implicit, un aer mai curat, dar și creșterea calității serviciilor în educația preșcolară. Având în vedere că 98% din valoarea eligibilă a acestor proiecte o reprezintă fonduri nerabursabile de la Uniunea Europeană, putem spune că și în acest exercițiu financiar dezvoltarea orașului nostru se bazează, în principal, pe atragerea de fonduri nerambursabile. În acest fel, vom avea un oraș la standarde europene, fără a pune presiune pe brașoveni, la nivelul impozitelor și taxelor locale. Odată cu semnarea acestor proiecte vom demara elaborarea caietelor de sarcini și sper, în cel mai scurt timp, să demarăm procedurile de achiziție. În perioada următoare vom semna și celelalte proiecte de finanțare, astfel că și în acest exercițiu finanicar, Brașovul reușește să atragă toate fondurile puse la dispoziție, inclusiv pentru proiecte care inițial erau trecute în rezervă, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.

Alte articole:   Accident pe DN11, la Popasul Căprioara

Prezent la evenimentul de semnare a acestui contract, directorul general al ADR Centru, Simion Crețu, a precizat: „Pentru municipiul Brașov avem deja semnate opt proiecte, a căror valoare totală depășește 48 milioane euro. Acestea se concentrează pe dezvoltarea sistemului de transport și pe investiții edilitare în domeniul învățământului. Acestea vor fi completate cu încă șase noi proiecte, care vor întregi investițiile în structuri dedicate transportului urban, dar și pe cele pentru învățământ, prin construirea unei noi creșe și eficientizare energetică a Colegiului Tehnic Transilvania. Cert este că valoarea totală a tuturor proiectelor care vor fi implementate până în anul 2023 în acest important municipiu al Regiunii Centru va depăși 76 milioane euro, respectiv aproape de două ori mai mult decât în perioada 2004-2013. Acest lucru demonstrează că se pune foarte mare accent pe sustenabilitate și se urmăresc tendințele de viitor. Suntem convinși că municipiul Brașov va deveni un exemplu pentru marile centre urbane care oferă populației facilități moderne, mijloace de transport de ultimă generație și spații de învățământ adaptate noilor cerințe educaționale”.

Revenim cu prezentarea detaliată la fiecare proiect semnat astăzi !

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate