blog-logo

Bani europeni pentru construirea unei grădinițe noi și mansardarea uneia existente în Brașov

Bani europeni pentru construirea unei grădinițe noi și mansardarea uneia existente în Brașov

Primăria Brașov primește bani europeni prin ADR Centru în vederea construirii unei noi grădinițe în cartierul Tractorul – Coresi precum pentru mansardare grdiniței nr.11. Valoarea totală a proiectului este de 7.888.352,11 de lei. Valoare totală eligibilă: 7.801.083,20 de lei, din care finanţare nerambursabilă 98%: 7.645.061,54 lei și cofinanţare 2%: 156.021,66 de lei. Valoare cheltuieli totale neeligibile: 87.268,91 de lei.

Construire gradiniță zona Tractorul-Coresi

Municipalitatea are în vedere construirea a cinci săli de grupa, o sală multifuncțională, sală educatoare, sală de mese, bucătărie cu spații tehnice aferente, cabinet medical cu izolator și holuri cu vestiare pentru primirea copiilor, pe str. Ioan Popasu nr. 15.

La subsol vor funcționa: o bucătărie cu spații de depozitare, recepție marfă, o spălătorie cu spații de depozitare lenjerie curată, materiale curățenie, spații tehnice, vestiare, holuri. Suprafața totală a subsolului este de 180 mp.

Alte articole:   Se întrerupe curentul electric pe mai multe străzi din Săcele

La parter sunt prevăzute 2 săli de grupă, cabinet medical și izolator, vestiare copii, birouri administrație. Suprafața totală a parterului este de 265 mp.

La etajul 1 vor fi amenajate 3 săli de grupă, 2 departamente de materiale didactice și educative, garderobă, 2 grupuri sanitare și oficiu. Suprafața totală a etajului 1 este de 258 mp.

La etajul 2 va fi amenajată sală multifuncțională și o terasă circulară ca loc de joacă exterior. Suprafața totală a etajului 2 este de 65 mp.

La exterior se va amenaja curtea pentru a fi folosită ca loc de joacă, urmând să fie dotată cu echipament de joacă complex. Se propun următoarele amenajări: alei din pavaje din beton colorate pentru circulația pietonilor, perimetral gardul va fi dublat de vegetație, în zona de acces auto va fi amenajată o alee carosabilă pentru aprovizionare, precum și o platformă de colectare a deșeurilor, restul curții va fi amenajat ca spațiu verde.

Alte articole:   Șoferi din Brașov prinși băuți la volan

Mansardare Gradinița nr.11

În acest caz, Primăria Brașov dorește ridicarea unui nivel suplimentar la grădinița nr. 11 situată pe str. Tudor Vladimirescu nr. 33 (foto), cu pereți de zidărie de 80 cm, cu șarpantă având panta 27 grade. Parterul va suferi modificări, suprafața spălătoriei micsorându-se de la 24,41 mp la 15,80 mp întrucât a fost necesară amplasarea centralei termice cu acces direct din exterior.

În urma modernizărilor și adaptărilor la noile capacități si cerințe, suprafața clădirii va avea regim de înălțime Sp-P+E+M.

Mansardarea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 11 are în vederea eliminării supraaglomerării spaţiilor pentru desfășurarea procesului educaţional și asigurării unor condiţii de siguranţă și securitate adecvate pentru copiii înscriși la grădiniţă.

Alte articole:   Şcolile ar putea rămâne închise şi după vacanţa de două săptămâni

Obiectivul general al proiectului finanțat prin ADR Centru este „Creșterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie și sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă”.

În urma acestor investiții se va mări cu 170 de locuri capacitatea grădiniţelor în cartierul Tractorul, din care 90 de locuri în grădiniţa nou construită pe str. Ioan Popasu nr. 15 și 80 de locuri în grădiniţa situată pe str. Tudor Vladimirescu.

De asemenea, se vor crea 20 locuri de muncă în faza de operare a celor două obiective de investiţie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.