blog-logo

Suspiciunea de toxi-infecție alimentară la Brașov. Ce spune inspecția sanitar-veterinară

Suspiciunea de toxi-infecție alimentară la Brașov. Ce spune inspecția sanitar-veterinară

Alertă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, după ce a fost anunțată o suspiciune de toxiinfectie alimentara, pe str. 13 Decembrie, la o pensiune.

UPDATE 12.10 Direcția Sanitar Veterinară face următoarele precizări, referitoare la situația din aceată dimineață:

În dimineaţa zilei de 9 martie 2020, în jurul orelor 06:50, s-a semnalat o situaţie deosebită de tipul unui incident alimentar la o casă particulară situată în Braşov. În locaţia amintită anterior erau gazduiţi un numar de 21 cetăţeni străini angajaţi de o firmă de construcţii cu activitate în Municipiul Braşov. (…)

  • – activitatea desfăşurată, respectiv cazare, alimentaţie publică, s-a efectuat fără încadrarea în prevederile legale respectiv înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor;
  • – societatea comercială care asigură activitatea de catering funcţiona fără a respecta regimul înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
  • – DSVSA Braşov, prin personalul de specialitate, a recoltat probe de alimente atât din zona de cazare cât şi din unitatea care furniza alimentele în regim catering;
  • – LSVSA “Dr. Mihai Dumitru” Braşov a preluat probele de alimente, care au intrat în regim de urgenţă în vederea investigaţiilor de laborator şi a eliberării buletinelor de analiză.
Alte articole:   FOTO Andreea Moldovan, așteptată cu flori, în această dimineață, în fața Spitalului de Boli Infecțioase Brașov

UPDATE 10.16 „Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs incidentul” – scms. Alina Maria Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

UPDATE 9.43 „Echipele CRPC Brașov sunt în control la locația unde a apărut suspiciunea de toxiinfecție alimentară și au demarat cercetările. Ca și informații preliminare vă putem comunica faptul că se pare că discutăm de 20 de persoane de origine turcă care lucrau pentru o firmă de construcții care îi ținea cazați în acea locație. Cu toate că au declarat că nu se prepară produse alimentare în acea locație, comisarii ANPC au descoperit mai multe alimente și materii prime alimentare depozitate necorespunzător, veselă care nu era dezinfectată, cât și alte aspecte pe care vi le comunicăm ulterior împreună cu reprezentanții DSV și DSP, după ce vom ajunge la o concluzie finală și vom lua măsurile ce se impun”, a declarat Sorin Susanu, comisar șef regional la Protecția Consumatorului.

Alte articole:   Un politician brașovean vrea să fie administrator la Electrica

UPDATE 8.27 Echipe de la Direcția de Sănătate Publică și de la Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorului s-au deplasat la fața locului.

UPDATE 8.13 21 de persoane vor fi transportate la Spitalul de Boli Infectioase, la Spitalul Judetean si la Spitalul Militar „Regina Maria”.

Știrea inițială

8.05 Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, maior Ciprian Sfreja, sunt afectați 22 de cetateni de nationalitate turca.

La fața locului s-au deplasat 3 echipaje SMURD si 4 ambulante SAJ.

Revenim cu amănunte

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate