Ce spune Veștea, după ce conducerea PNL l-a „bătut în cuie” în cursa pentru șefia Consiliului Județean Brașov

Ce spune Veștea, după ce conducerea PNL l-a „bătut în cuie” în cursa pentru șefia Consiliului Județean Brașov

Astăzi, Biroul Permanent Național al PNL a validat candidatura liderului liberallilor brașoveni, Adrian Veștea, pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Brașov.

Liberalii spun că este un demers firesc, „după un prim mandat de succes, pentru a asigura continuitate în aplicarea strategiei de dezvoltare a județului Brașov, strategie începută în 2016”.

Veștea și-a prezentat și cele trei mari obiective pe care le urmărește:

  • * Finalizarea Aeroportului Internațional Ghimbav-Brașov, proiect la care am intrat în linie dreaptă. Estimez că până la finele acestui an primul aeroport construit de la zero în România ultimelor cinci decenii va fi gata în proporție de aproape 90%. În 2020, aeroportul beneficiază de o alocare record: 214,2 milioane de lei
  • * Continuarea investițiilor în Sănătate, după ce an de an, în mandatul meu, s-au alocat de la bugetul județean fonduri din ce în ce mai mari, la care s-au adăugat finanțările pe care le-am obținut pentru proiecte vizând dotări cu aparatură și echipamente, precum și modernizarea și eficientizarea energetică a clădirilor ce adăpostesc instituții medicale. Astfel, dacă în 2016 bugetul total al spitalelor aflate în administrarea Consiliului Județean a fost de 8.196.730 lei, în 2017 a ajuns la 10.947.020 lei, în 2018 a totalizat 17.067.670 lei, iar în 2019 am alocat o sumă totală de 31.070.710 lei. În bugetul pe 2020, spitalele brașovene primesc în total 35.892.000 lei. De asemenea, am majorat la cel puțin 10% cofinanțările pe care le acordăm pentru proiectele finanțate de Ministerul Sănătății.
  • * Continuarea investițiilor în infrastructura rutieră administrată de Consiliul Județean Brașov. Avem, actualmente, în diverse stadii de implementare, 4 proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere, finanțate prin Programul Operațional Regional, totalizând peste 300 milioane de lei, precum și 7 proiecte finanțate prin PNDL I și II, totalizând 120 milioane de lei.

„Îmi propun, de asemenea, ca județul Brașov să rămână principala destinație turistică din țară. Voi continua să militez pentru realizarea proiectele mari de infrastructură care să lege județul nostru atât de Capitală, cât și de Vestul Europei”.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Patinatorii Coronei se pregătesc la Inzell cu gândul la noi medalii în cupele mondiale

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate