Peggy, panda roșu de la Zoo Brașov, va avea un partener din Croația

Peggy, panda roșu de la Zoo Brașov, va avea un partener din Croația

Peggy, femela de Panda roşu, exemplar unic în România, va avea un partener din Zagreb, Croația, care să îi țină companie.

Peggy, femela de Panda roşu, adusă anul trecut la Grădina Zoologică Braşov, de la Kolmarder (Suedia) va primi, în acest an un partener.

Conducerea Zoo Brașov îi va aduce femelei de aproape trei ani, un mascul de Panda roșu, mult mai tânăr, care să îi țină companie.

Decizia a fost luată deja de conducerea Parcului Zoo Braşov, care este inclus în programul de reproducere şi conservare coordonat la nivel european de EAZA (Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor).

Partenerul lui Peggy va fi adus de la Grădina Zoologică din Zagreb (Croaţia) în câteva luni.

„În prezent, masculul care va ajunge la Braşov are şase luni şi poate fi luat de lângă mama lui abia după ce împlineşte 8 luni. Practic, va trebui să mai aşteptăm două sau trei luni până îl vom putea aduce, asta după ce coordonatorul acestei specii din cadrul EAZA îşi va da acordul”, a declarat directorul Zoo Brașov, Alin Pînzaru.

El a precizat că pentru acest exemplar, Grădina Zoologică din Braşov nu va plăti deloc.

Alte articole:   Ce candidați a stabilit UDMR în județul Brașov până la această oră

De asemenea, Pînzaru a menționat că după ce se vor naște puii cuplului de Panda roşu, aceștia vor fi trimişi mai departe, acolo unde vor decide specialiştii EAZA, “fie pot fi eliberaţi în sălbăticie, fie pot ajunge la alte parcuri zoologie”.

La Zoo Brașov se pot reproduce alte două specii

Pe lângă panda roșu la Grădina Zoologică din Brașov, cu acordul EAZA, se mai pot reproduce și vulturii de mare a lui Steller și maimuțele Colobus.

Maimuţele Colobus, care au ajuns la Zoo Braşov în 2018, au un prim pui, care s-a născut în captivitate anul trecut.

Cât despre vulturi, directorul Zoo Brașov a declarat că masculul, care a ajuns în 2019 la Brașov, și femela, care e din 2018 la Parcul Zoologic, „se înțeleg, dar nu dau semne că ar vrea să cuibărească”. 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate