blog-logo

Patru categorii de produse cu care distrugem iremediabil mediul înconjurător

Patru categorii de produse cu care distrugem iremediabil mediul înconjurător

Braşovul de poveste are probleme cu poluarea. Municipalitatea începe să mişte şi să dă semne că face demersuri pentru a scădea poluarea – campanii de colectare selectivă a deşeurilor, achiziţia de autovehicule electrice la RATBV SA, transport public pentru elevi gratuit, pentru ca maşinile părinţilor să nu mai ajungă în centrul oraşului, unde, de fapt, sunt înregistrate valorile crescute de emisii toxice, interzicerea folosiriide pahare, farfurii şi tacâmuri de plastic la evenimentele pe domeniul public etc.

Pe de altă parte, poate ar trebui o campanie şi de conştientizare a braşovenilor asupra deşeurilor pe care le produc. Iată câteva surse de poluare importante stabilite de cercetători.

Şerveţelele umede Majoritatea şerveţelelor umede sunt produse din materiale care dăunează mediului. Acestea nu se dezintegrează rapid şi ajung foarte uşor în ape, unde dau peste cap ecosistemul. Numărul uriaş în care se produc şi sunt utilizate fac din acestea un real pericol pentru animalele din ape, deoarece conţin substanţe ce afectează calitatea apei.

Alte articole:   Ministrul Educației: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus

Aruncarea lor în vasul de toaletă nu este recomandată, deoarece, spre desebire de hârtia igenică, şerveţelele nu se dezintegrează şi pot cauza probleme în sistemele de scurgere. În timp, acestea se dezintegrează în particule mici care sunt uşor purtate de apă sau vânt şi pot ajunge în locuri unde pot afecta grav mediul şi vieţuitoarele. Industria şerveţelelor umede este estimată la 21,5 miliarde de dolari.

Freonul şi alte substanţe folosite pentru refrigerare Frigiderul şi aerul condiţionat folosesc în multe cazuri un sistem de răcire bazat pe gaze care pot dăuna mediul. Iniţial, toate aparatele de răcire se bazau pe gaze ce dăunau stratul de ozon. Măsuri în acest sens au fost luate, însă problema apare în momentul în care oamenii schimbă aparatul frigorific şi îl aruncă în locuri neautorizate.

Alte articole:   Educație digitală pentru 200 de femei vulnerabile din Gârcini prin proiectul „Centru Digital pentru Femei”

Industria aparatelor de răcire este estimată la 100 miliarde de dolari.

Plasticul Inventat în 1907, plasticul se află acum peste tot. Îl folosim în aproape orice activitate. Problema principală pe care plasticul o are este perioada mare în care se dezintegrează. Acest aspect, combinat cu utilizarea în cantităţi extrem de mari, fac din plastic unul dintre cele mai periculoase produse pentru mediu.

Reciclarea plasticului este încă la un nivel extrem de redus la Braşov. Industria plasticului este estimată la 654 miliarde de dolari.

Dioxidul de carbon Principalul element ce se află în discuţie în zilele noastre este CO2 – dioxidrul de Carbon, care este principalul responsabil pentru schimbările climatice. Măsuri pentru reducerea emisiilor sunt discutate şi puse în aplicare în diferite ţări, dar fără o politică globală în acest sens, emisiile nu vor putea fi aduse la limitele dorite. O estimare a sumei de bani care se obţine prin activităţi care produc CO2 este aproape imposibil de calculat…

Alte articole:   Hochei: Victorie în deplasare pentru Corona Braşov Wolves, în Erste Liga

Foto: Arhivă – Coşuri distruse şi gunoaie aruncate la marginea DN1

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate