Cel mai vechi film românesc, la Centrul Cultural Reduta

Cel mai vechi film românesc, la Centrul Cultural Reduta

Lache în Harem, cel mai vechi film românesc din care mai există imagini poate fi vizionat la Centrul Cultural Reduta, în 10 martie, de la ora 19.00.

,,Filmul mut intitulat „Lache în Harem” (1927), una dintre cele mai vechi producţii cinematografice româneşti, şi-a găsit acum o coloană sonoră nouă, de la KARPOV NOT  KASPAROV.

Aveţi ocazia rarisimă de a savura combinaţia de comedie românească interbelică şi sound electro-oriental.


Într-un cadru familiar – alb / negru –  KARPOV NOT KASPAROV vor acompania momentele filmului mut „Lache în Harem” în regia lui Marcel Blossoms. 


Sinopsis:

Șomerul Lache adoarme pe malul unui lac în timp ce privește un grup de fete care se scaldă. Visează că ajunge în haremul unui pașă și plănuiește să evadeze împreună cu frumoasa Lily adusă acolo de niște traficanți de carne vie. 

Filmările s-au efectuat în București pe malul Lacului Floreasca, în septembrie 1927, iar în film sunt intercalate elemente de publicitate comercială.


KARPOV Not KASPAROV sunt un duo de muzică electronică/synth pop/new-wave din București, format din Valeriu Borcoș și Eduard Gabia.

Unul dintre cele mai bune produse de export synth pop/dance/electronic din România, KARPOV NOT KASPAROV au cântat în ultimii ani pe scene de club și la festivaluri din toată Europa. Sunetul lor amintește de disco-ul anilor ’80 fiind optimist și dansabil. Se simt și unele influente jazz sau folclorice.

Albumul lor din 2016 a fost declarat „cel mai bun al anului” de revista Scena9.ro și „probabil cel mai bun album de gen al ultimilor …30 de ani în Romania” de blogul muzical Muzici&Faze”, potrivit reprezentanților Centrului Cultural Reduta.

Biletele online se pot achiziționa de aici: http://bit.ly/2vvQuy9. Prețul unui bilet este de 25 de lei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.