blog-logo

Secretul dulciurilor Cristinei Macovei: Ce mănâncă copiii mei, să mânânce copiii tuturor

Secretul dulciurilor Cristinei Macovei: Ce mănâncă copiii mei, să mânânce copiii tuturor

MAMA. Primul și cel mai frumos cuvânt. Cel mai cald gând. Mama, de cele mai multe ori ne aduce la viață și renunță la tot ce era ea și la ce ar fi putut ajunge pentru a ne avea pe noi. Ne împrumută chipul ei și ne umple sufletele cu comori numai de ea știute, pe care le descoperim, pe rând, până ne săvârșim existența pe acest pământ. A stat alături de noi de la primul scâncet, iar când am crescut am știut că fiecare zbârcitură de pe obrazul ei, de pe mâna ei, ascunde o poveste din viața noastră.

Ne închinăm la icoana ta, mamă! Pentru tot și toate. Iar cea mai mare vină pe care o avem este aceea că îți spunem de prea puține ori „Te iubesc!”. Nu o spunem prea des, dar te iubim, în felul nostru, poate stângaci și fără cuvinte, dar tu asta o știi deja.

Newsbv.ro vă invită să vă alăturați, pe parcursul lunii martie, unei campanii în care veți afla povești de viață ale unor oameni de lângă noi. Dacă aveți o poveste frumoasă, pe care vreți să o împărtășiți brașovenilor, o așteptăm alături de o fotografie, la adresa contact@newsbv.ro.

Cristina Macovei s-a născut în Brașov, a urmat Liceul Sanitar și a absolvit Facultatea de management financiar-contabil, la Spiru Haret. Dar pasiunea vieții ei a venit de la mama și de la bunica ei, pasiune care s-a transformat într-o afacere de succes.

Alte articole:   26.09.2020 - 1552 de noi cazuri de infecție cu coronavirus. 53 la Brașov

După cum ne mărturisește, cu un zâmbet cald la amintirea acelor vremuri, „prăjiturește” din școala generală.

„Am rețete de la mama și de la bunica. Am crescut cu dulciuri. Sâmbăta și duminica nu lipseau din casă, făcute de mama. Ea m-a inspirat și mi-a plăcut să le fac, iar când am rămas însărcinată cu fetița, am stat la pat și m-am uitat la programe legate de dulciuri. Și mi-am spus: Oare eu nu pot să și modelez, să le fac să arate bine. Iar primul tort de gală a fost pentru botezul fetiței. Mi-a plăcut, iar de atunci am spus că voi face torturi. Ea are mai bine de 8 ani acum , iar laboratorul are peste ani. Și mai trebuie să amintesc și faptul că am un băiat de 11 ani”, ne spune Cristina Macovei.

Pasiunea pentru torturi și pentr prăjituri nu a fost suficientă. A făcut cursul de cofetar – patisier, pentru că altfel nu putea să deschidă mica afacere, apoi au urmat multe cursuri de perfecționare și la Brașov, și la București.

„Și vreau să mai fac, cel puțin două cursuri pe an, pentru că înveți multe, nu sunt tocmai ieftine. În acest moment facem dulciuri cu zahăr, dar nu folosim premixuri, surogate. Am spus: ce mănâncă copiii mei, să mânânce și copiii tuturor, ai oamenilor care ne calcă pragul”.

Rep.: Sunteți pastry chef?

Cristina Macovei: E prea pretențios pentru mine. Trebuie să faci alte cursuri. Nu încă, spune râzând.

Alte articole:   Pericol în centrul Brașovului!

Rep.: Secretul dulciurilor Cristinei?

Cristina Macovei: În primul rând, ne deosebim de alte laboratoare, pentru că fiecare prăjitură are rețeta ei: nu facem niște foi și cu ele facem 10 prăjituri. Nu ne dăm în lături de la întinsul foilor. Poate manopera e mai costisitoare, în loc să le turnăm, iar dacă unele prăjituri se fac într-o oră, aceste prăjituri se fac în 3 ore. Nu facem prăjituri simple. Au mai multe blaturi, mai multe tipuri de creme. Folosim și creme fierte, și creme pe bază de unt, lucrăm cu ciocolată belgiană, lucrăm cu ouă, nu praf de ouă sau ouă pasteurizate. Rețetele sunt vechi. Particip la târguri de nunți, și am fost foarte suprinsă că au venit tineri cu părinții, și au recunoscut prăjituri cu care au crescut – Arlechino, Tosca sau Claudia.

Rep.: Sunt prăjituri realizate după rețete clasice, dar adaptate și modificate după talentul Cristinei. Cum faceți față singură?

Cristina Macovei: Lucrăm două persoane acum, dar căutăm o nouă colegă, pasinată la fel de mult ca noi de prăjituri făcute ca la mama acasă. Prefer să dau prjiturilor nume de persoane, pentru că și multe rețete preluate au avut nume de fete, în mod special, iar când am pornit și cu torul de botez, l-am denumit Marana, care este și la această oră un tort deosebit. Un alt tort care mi-a plăcut foarte mult, i-am spus Mircea.

Alte articole:   Tot mai multe persoane prinse băute la volan și fără permis

Tortul Marana: are două tipuri de blaturi, unul numai din albuș, celălalt numai din gălbenuș, sunt două tipuri de creme, pe bază de unt: una cu vanilie și fistic, iar cealaltă cu cacao. Cu crema de cacao se face și ornarea. Trotul Mircea este compus din două blaturi de bezea, un blat negru și cremă fină de ciocolată belgiană! Delicios de sus până jos. Facem și torturi pentru evenimente, pentru nunți, dacă suntem solicitați, practic, pentru orice evenimente, mai mici sau mai mari, mai ales că toată lumea este îînbunită după candy bar…

Pe Cristina o găsiți la laborator, pe strada Alexandru Ciurcu nr. 49, în cartierul Tractorul, tel. 0722.515.597. Iar dacă amintirea dulciurilor din copilărie vă năpădește, acolo puteți să vă desfătați cu aromele de altădată.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate