blog-logo

Cum a pus mâna pe domeniul din Noua familia Kadas şi clanul Alexa

Cum a pus mâna pe domeniul din Noua familia Kadas şi clanul Alexa

Newsbv.ro a dezvăluit zilele trecute modul în care a ajuns familia Kadas să îşi construiască împreună cu clanul Alexa casele în cartierul Noua, pe strada Lacurilor, unde au avut loc percheziţiile care vizau anihiliarea unui grup organizat, specializat în infraţiuni informatice.

Spuneam la acea vreme că nu aflasem cum a ajuns terenul în posesia firmei Kasim Emaka, unde asociația sunt consilerul jduețean Andrei kadas și Emanoil „Vio” Alexa, teren care apoi, prin mai multe transferuri, să i se piardă urma, a ajuns în proprietatea copiilor minori ai lui Kadas și a membrilor clanului Alexa.

Iată că echipa de la Libertatea vine și face lumină și în ce privește acest aspect.

Mărturia unei familii brașovene despre felul în care interlopii i-au presat să plece din locuință, după ce drepturile casei în care stăteau au fost cumpărate de firma Kasim Emaka a politicianului Andrei Kadas și a liderului de clan ”Vio” Alexa.

Politicianul și interlopii au intrat în posesia proprietății naționalizate prin intermediul unui sibian misterios, Klaus Fabritius, același care a vîndut în vecinătate o locuință naționalizată și lui Michael Schmidt, proprietarul Automobile Bavaria.

„Părinții mei stăteau din 1953 cu chirie în acea casă, pe care au făcut-o locuibilă. Dacă statul român a comis o nedreptate și a luat-o unor oameni, ne-am fi mutat imediat, fie și după 60 de ani, pentru că era dreptul lor. Dar, în locul proprietarilor,  ne-am trezit cu cel ce e azi consilierul județean Kadas și cu gangsterii lui Alexa, oameni care n-au muncit cinstit o zi în viața lor!”, spuen Marilena Leurzeanu

”Nimeni nu s-a întrebat de unde au avut ăștia bani să facă afaceri imobiliare”, spune Marilena, o profesoară din Brașov. Femeia stă în fața fostei case unde a crescut, de la limita dintre cartierul Noua și Dârste.

„Casa unde l-au căutat pe Cătălin Alexa e fosta casă unde locuiam cinci familii, între care și familia mea. Un tip din Sibiu, Klaus Fabritius, a fost reușit să intre în posesia unui contract de mandatar de la proprietari și a vîndut-o, nu știm cum, lui Kadas și lui Alexa. Atunci a început teroarea pentru familia mea”, mai spun Marilena Leurzeanu.

Alte articole:   Dan Gîrtofan a câștigat Raliul Moldovei

”Între timp, fără să știm nimic, am observat niște mișcări în forță. Pe teren erau trei nuci uriași, aveau peste 100 de ani, foarte rodnici, de acolo mâncau copiii din cartier nuci. Au venit cu utilajele și au ras nucii. Aceea a fost prima proprietate a lui Alexa, parcarea. De acolo s-a extins. «O să iau și casa», le spunea oamenilor din zonă”. 

”În octombrie-noiembrie 2012, vin de la școală, intru la mama, îl văd pe Fabritius cu Alexa. Nu știam, atunci, că e Alexa. «Aoleu, mamă, mă dă afară», a spus maică-mea. Fabritius a spus că «ați chemat atunci Poliția, așa că, acum, casa o dau cui vreau eu. Cumpărătorul este domnul». Alexa era stilul mafiot, cu mâinile în buzunar. Eu m-am împotrivit, moment în care Alexa a spus «nu ai tu atâția bani cât să cumperi tu casa!». I-am replicat, «de unde știi că nu am bani?». «Îți garantez»”, mi-a răspuns. Am zis că ne vedem la tribunal, pentru că mi se părea de drept ca noi să fim prima opțiune pentru vânzare, așa ne promiseseră inițial și proprietarii din Elveția”. 

„Apoi am căutat pe internet cine e Alexa. M-am înspăimântat, dar am zis să rămân și să lupt. Am scos acte de la cadastru. Când mă uit, deja era pe firma Kasim Emaka SRL, în care administrator era Alexa, acționari Kadas și Alexa, director Kadas.  Nu știam cine e Kadas. Restul vecinilor s-au dus la notar și au semnat că pleacă, noi nu, am rămas singurii care nu i-am recunoscut drept proprietari. N-am vrut să semnăm convenția”. 

Alte articole:   Virgil Musta și Raed Arafat, despre cum vom putea petrece sărbătorile de iarnă

„Începuse războiul de gherilă”

„M-am dus la Poliție, comandantul de la Secția 4 din Noua mi-a spus: “Știm de frații Alexa, știm că au făcut pușcărie. Dar trebuie să le dăm ocazia să se reabiliteze”.

”Apoi, într-o seară, văd că nu merge gazul. Alexa și cu încă unul au rupt sigiliile și au oprit gazul. Din 5 contoare, 4 erau OK, doar la acela umblaseră. «Ce, nu aveți gaz?»”, a spus Alexa, în bătaie de joc. A venit iar Poliția, au venit cei de la gaz. Poliția ne zicea să nu ne punem cu ăștia” 

„Mama avea 77 de ani, stătuse toată viața acolo, nu voia să se mute în altă parte. La unu noaptea au venit iar și au spart din nou sigiliul. Au dat și drumul la gaz. Dacă mama ar fi deschis din greșeală… M-am dus iar la Poliție, «deja atentează la viață»”.

Poliția n-a făcut nimic, spun fata și nepotul bătrânei

  ”Coșciugul, în fața ușii” ”Seara veneau și făceau grătar în fața ușii. Grătar, mici. Aruncau toate mizeriile pe pragul ușii. Între timp, fiul meu s-a mutat cu bunica”. ”Da, m-am mutat cu bunica într-o cameră. Mă duc s-o ajut pe bunica. Am fost acolo în fiecare seară”, povestește Vlad. ”Într-o zi, n-o să uit niciodată, era 8 Martie 2013, mă sună Vlad: -Mama, s-a întâmplat ceva cu bunica? -Nu, Vlad, de ce? -E un coșciug în fața ușii! -Cum?!?”

„Coșciugul, în fața ușii”

”Seara veneau și făceau grătar în fața ușii. Grătar, mici. Aruncau toate mizeriile pe pragul ușii. Între timp, fiul meu s-a mutat cu bunica”. ”Da, m-am mutat cu bunica într-o cameră. Mă duc s-o ajut pe bunica. Am fost acolo în fiecare seară”, povestește Vlad. ”Într-o zi, n-o să uit niciodată, era 8 Martie 2013, mă sună Vlad: -Mama, s-a întâmplat ceva cu bunica? -Nu, Vlad, de ce? -E un coșciug în fața ușii! -Cum?!?”

Alte articole:   Tezele ar putea dispărea în anul școlar 2020-2021, iar olimpiadele ar putea avea loc online

„Când am văzut asta, m-am dus la avocat și am spus că renunț. Am zis că nu știm unde o ducem. Am plecat pe 1 aprilie, imediat după faza cu coșciugul. Au rămas jumătate din lucruri. Acolo nu s-a mai mutat nimeni. S-a deschis un salon de manichiură, tot a lui Kadas și a lui Alexa” – Marilena Leurzeanu.

Cum a apărut casa lui Kadas

”În acel an, în vară, a început să facă Kadas casa acolo. Iar acel teren nivelat, unde erau nucii, i l-au vândut senatorului PNL și PSD Grapă. Acolo s-a ridicat o mândrețe de casă. E a lui Grapă. Soția sa, când fiica lor îmi era elevă, mi-a spus că au dat 10.000 de euro pe loc lui Kadas. Casa nu s-a mai făcut de când a fost ridicat Grapă împreună cu Căncescu”.  

Întreaga poveste o regăsiţi pe Libertatea.

Între timp, la PNL e linişte. Demisia lui Kadas nu a fost urmată de nişte decizii care, poate, ar fi tebuit luate rapid. De exemplu, nici la această oră nu a fost anunţată persoana care să îi ia locul lui Andrei Kadas în Consiliul Judeţean. Următorul pe listă este Adrian Maxim, dar nominaliyarea acestuia trebuie să aibă binecuvântarea conducerii partidului.

De asemenea, Kadas trebuie înlocuit şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Săcele. Dar, la Săcele, obedienţa celor de acolo faţă de Kadas e mult prea mare. Au avut timp să pună un mesaj de mărţişor, pe site-ul pnl-sacele.ro, dar au obosit rapid ca să mai opereze şi modificări în ceea ce priveşte conducerea partidului. De fapt, poate ar mai tebui spus că Andrei Kadas are domiciliul la aceeaşi Adresă cu vicepreşedintele Cristian Popa…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.