blog-logo

ÎN DIRECT Pătrașcu (PSD) propune transport public gratuit pentru brașoveni în weekend

ÎN DIRECT Pătrașcu (PSD) propune transport public gratuit pentru brașoveni în weekend

Lucian Pătrașcu, președintele organizației municipale a PSD Brașov, a lansat ideea, într-o conferință de presă, ca brașovenii să beneficieze de transport public local, gratuit, în weekend.

Propunerea acestuia survine în contextul în care, de câteva luni, se discută despre fenomenul de poluare din Brașov.

Pătrașcu a subiniat faptul că, potrivit datelor afișate pe site-ul Consiliului Județean Brașov, „municipiul reședință are doar 5 mp de spații verzi pe cap de locuitor (față de 24, cât este media în UE) și în continuare, se construiește haotic”.

El a mai remarcat faptul că, pe lângă poluarea auto, „mai sunt și fabricile din jurul municipiului care pun destul de serios umărul la poluare și care ar trebui luate foarte în serios”.

Prezent la conferința de presă, vicepreședinele Răzvan Popa spune că se pot găsi soluții pentru acordarea de gratuități, pentru brașoveni, în zilele de weekend. Este vorba despre un proiect pilot, pentru o perioadă de timp limitată, pentru a vedea care sunt efectele și dacă scăderea poluării este semnificativă și dacă această propunere este eficientă.

Alte articole:   Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în județul Brașov 

Pătrașcu a cloncluzionat: „Categoric impactul bugetar nu este prea mare astfel încât un oraș de talia Brașovului să nu facă față. Vedem că și în Europa se pune accent pe acest aspect. Chiar zilele trecute am vedeam că în Luxemburg transport public local de persoane va fi gratuit.
Propun o astfel de măsură și în orașul nostru, aceasta având o serie de beneficii. În primul rând , am încuraja brasovenii să circule cu mijloacele de transport în comun și să-și lase masinile acasă. În acest mod se va putea reduce și din poluare, în plus, am oferi și o facilitate contribuabililor.
Voi propune Executivului Primăriei, o dezbatere, împreună cu colegii mei consilieri locali, pe această temă, pentru a identifica împreună cele mai bune soluții pentru brașoveni”
.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov