blog-logo

Flavia Manole: „Femeia în ziua de astăzi este o dovadă de curaj, de reușită și a faptului că se poate”

Flavia Manole: „Femeia în ziua de astăzi este o dovadă de curaj, de reușită și a faptului că se poate”

MAMA. Primul și cel mai frumos cuvânt. Cel mai cald gând. Mama, de cele mai multe ori ne aduce la viață și renunță la tot ce era ea și la ce ar fi putut ajunge pentru a ne avea pe noi. Ne împrumută chipul ei și ne umple sufletele cu comori numai de ea știute, pe care le descoperim, pe rând, până ne săvârșim existența pe acest pământ. A stat alături de noi de la primul scâncet, iar când am crescut am știut că fiecare zbârcitură de pe obrazul ei, de pe mâna ei, ascunde o poveste din viața noastră.

Ne închinăm la icoana ta, mamă! Pentru tot și toate. Iar cea mai mare vină pe care o avem este aceea că îți spunem de prea puține ori „Te iubesc!”. Nu o spunem prea des, dar te iubim, în felul nostru, poate stângaci și fără cuvinte, dar tu asta o știi deja

Newsbv.ro vă invită să vă alăturați pe parcursul lunii martie unei campanii în care veți afla povești de viață ale unor oameni de lângă noi. Dacă aveți o poveste frumoasă, pe care vreți să o împărtășiți brașovenilor, o așteptăm alături de o fotografie la adresa contact@newsbv.ro.

Astăzi, vă facem cunoștință cu Flavia Manole, nutriționist dietetician, expert nutrigenetică și nutriția după genotip.

Mama este o persoană extrem de importantă cred că pentru oricine, este de neînlocuit și are multiple roluri.

Pe lângă grija pe care mi-a oferit-o, a fost un bun susținător al meu, a fost persoana care tot timpul mi-a dat puterea să merg mai departe, să nu îmi pierd încrederea și nici optimismul, indiferent de orice s-ar întâmpla.

Flavia ne-a povestit cum aștepta când era mică venirea primăverii și a zilelor de 1 și 8 Martie, dar și cum trăiește, astăzi, aceste zile.

Sosirea primăverii tot timpul venea cu bucurie, practic este momentul când natura reînvie și asta oferea atunci, dar și acum o trăire pozitivă, cu o anumită bucurie în suflet!

De 1 Martie mereu așteptam cu drag Martișorul de la colegi, iar de 8 Martie încercam să fac o mică surpriză/ cadou mamei, chiar și bunicii mele.

Acum, aceste zile le retrăiesc la fel de frumos, mai ales că sunt și eu la rândul meu mamă, iar acest sentiment este unul de neînlocuit.

Nu pot să spun că obișnuiesc să fac ceva anume în aceste zile, oriunde, dar să fie în sânul familiei mele, să pot simți cu adevărat această binecuvântare.

,,SE POATE CHIAR DACĂ EȘTI FEMEIE”

Flavia este de părere că în România există inegalitate între sexe, dar cu toate acestea susține că:

Nu este punctul meu forte să descriu foarte amănunițit acest aspect, însă DA, cred că mai sunt suficient de multe persoane și bărbați care nu sunt de acord cu egalitatea între sexe… însă consider că este mai important și benefic să te concentrezi mai tare pe lucrurile care contează pentru tine cu adevărat ca femeie, iar odată cu succesul tău vei putea demonstra că SE POATE CHIAR DACĂ EȘTI FEMEIE!

Idei pentru o viață sănătoasă

Alimentația unei femei ar trebui să țină cont de principiile unei diete echilibrate în primul rand, adică fără excluderea vreunei grupe principale de alimente (fructe, legume, lactate, cerealiere, carne, pește, ouă, etc).

Alimentația echilibrată și sportul sunt cheia pentru un stil de viață sănătos și o siluetă de invidiat, fiind cele mai bune strategii în remodelarea corporală fără bisturi!

Pentru că știm cât este de important pentru o femeie să arate bine, trebuie să fim conștiente că ,,arătatul acesta bine”, ține foarte mult și de modul în care ne organizam, ne alimentăm, astfel încât organismul nostru o să ne mulțumească pentru asta, prin felul în care arătăm și starea noastră de sănătate !

Dacă alegem să vorbim despre nutriția în sarcină sau în alăptare, principiile de alimentație sănătoasă și echilibrată se aplică și aici, doar că avem câteva particularități de care trebuie să ținem cont, iar câteva dintre ele o să le enumerez mai jos:

  • – de evitat carnea crudă, afumată, insuficient tratată termic, sushi, hot dog, salam crud uscat -risc de contaminare cu Salmonella
  • – preparatele care au în conținutul lor ouă crude (maioneza, tiramisu, mousse)
  • -risc de contaminare cu Salmonella
  • – brânzeturile moi, cu mucegai (Brie, Camembert, Danish Blue), produse lactate nepasteurizate, feta, pateuri -risc de contaminare cu Listeria
  • – de asemenea, atenția ar trebui distribuită și asupra produselor de igienă/îngrijire corporală
  • – și nu în ultimul rând greutatea și alimentația sănătoasă pe perioada sarcinii/ alaptării NU este un LUX, este o PRIORITATE 

Analize esențiale pentru depistarea problemelor de sănătate

Pentru o persoană clinic sănătoasă, se recomandă analizele uzuale, pe care de obicei trebuie să le facem măcar o dată pe an (o hemoleucograma, profil lipidic (colesterol, trigliceride, etc), glicemie, magneziu, sideremie, transaminaze.

Cel mai simplu este să cerem de la medicul de familie un bilet de trimitere, iar acesta știe ce să recomande, iar pe lângă asta ne cunoaște și istoricul medical.

Să ceri sfatul unui specialist, indiferent cu ce problemă te confrunți este de departe cea mai corectă alegere.

Fie că ne dorim să scădem în greutate sau suferim de o anumită afecțiune cronică, planul de alimentație care va fi recomandat, ar trebui să țină cont de particularitățile dietetice, astfel încât să ne ajute să ajungem la greutatea dorită sau să avem un management mai bun pentru afecțiunea de care suferim (reducerea simptomelor și creșterea calității vieții).

Pe de alta parte, nu trebuie să suferim de vreo afecțiune, să cerem sfatul specialistului în nutriție și dacă ne dorim să ne îmbunătațim stilul de viață, atunci prevenția este primul pas către o sănătate de fier!

Job/familie/copil. Ce lucruri o fac fericită pe Flavia?

Pentru că îmi place echilibrul, încerc să îmi aloc timp pentru fiecare în parte… adică munca este muncă, încerc să mă detașez când plec de la cabinet (cu toate că eu ofer consultații și online, iar acest lucru nu îmi iese 100%), apoi merg după cel mic la gradi și de atunci mă dedic lui și familiei mele în general (gătit, jucat, etc) și încerc să le fac cât de bine pot.

La serviciu mă bucură faptul că pot să ajut oamenii, le pot vedea satisfacția reușitei și faptul că le pot schimba viața în mai bine, să își recapete starea de sănătate!

Iar când vine vorba de familie și copil, cuvintele nu își au rostul, este satisfacția supremă…să stai în sânul familei, să fie veselie, să fim sănătoși și fericiți împreună!

Rolul femeii în societatea de astăzi. Ce crede Flavia?

Nu pot să spun exact, după cum descriam mai inainte, eu sunt genul de persoană care se concentreză pe activitatea/ activitățile ei, încerc să fiu cât de bună pot, și nu îmi consum energia pe lucruri care nu țin în totalitate de mine….iar faptele vorbesc… sunt atâtea femei de afaceri și care se descurcă atât de bine, încât nu cred că are rost să mai spun ceva.

Rolul femeii în societatea de astăzi este unul important zic eu, drept la libera exprimare, posibilitatea de a lua decizii singură, de a-si creea singură un drum/țel/ afacere sunt lucruri care oferă independență și satisfacție, altfel fiind spus femeia în ziua de astăzi este o dovadă de curaj, de reușită și a faptului că se poate !

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.