blog-logo

Cei 3 mari jegoși ai Brașovului

Cei 3 mari jegoși ai Brașovului

Spre disperarea celor care ne dorim un oraș verde, curat și de poveste, sunt trei categorii de locuitori ai Brașovului care contribuie din plin la jegul de pe străzi, trotuare și din cartiere: fumătorii, hrănitorii de păsări și pisici maidaneze și posesorii de câini.

Fumătorii din Brașov n-au învățat încă unde trebuie să arunce mucurile de țigară, drept urmare le regăsim peste tot: lângă bordură, că șoferul fumător nu vrea să își murdărească mașina, lângă bănci, pe oriunde mergi prin oraș, lângă școli, chioșcuri și magazine și pe toate spațiile verzi. Dacă nu mă credeți dați o tură prin Centrul Civic, că tocmai ce au răsărit toate chiștoacele printre frunze, pe post de ghiocei tradiționali brașoveni!

Alte articole:   Pericol de explozie la Săcele

Hrănitorii de păsări și maidaneze sunt o specie aparte. Pe lângă resturile de pâine aruncate nonșalant pe trotuare, printre care trebuie să faci slalom, mai nou au apărut prin oraș plasticurile cu mâncărică crudă pentru pisica de la tomberon – efectul implicit al pisicilor de pe rețele sociale… Serios, la mine în cartier, de mai multe luni o persoană cu inteligență maximă pune resturi de carne crudă, pe trotuar, în zona unei școli generale. Că dacă nu ne lovește gripa din plin, poate măcar o epidemie de Hepatită A!

Cât despre posesorii de câini care se balegă pe toate străzile, cred că subiectul a fost discutat și răsdiscutat, fără prea multe efecte vizibile. În continuare nu știm să umblăm cu punga și lopățica după noi, drept urmare sper că măcar puneți la loto după ce ați călcat iar printr-un căcat autohton!

Alte articole:   Poveste de viață... Iulian Năstase, prizonier de război, un țăran român cu școală

Există soluții de a scăpa de jeg și de jegoși? Există, bineînțeles! Educația, punerea în practică a legislației în vigoare și servicii mai bune de curățenie (decât ceasuri publice, eu prefer măturat și spălat săptămânal prin cartier). Și presiune publică cât încape.

Altfel vom ajunge să ne îngroape mucurile de țigară, resturile de mâncare și căcatul de pe stradă.

Distribuie dacă îți place!
  1. tebuie controlul si admonestarea infractorului..altfel e degeaba!daca plateste/va urma coretarea!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate