blog-logo

FOTO Gabriela Urse – mamă adoptivă pentru 9 copii

FOTO Gabriela Urse – mamă adoptivă pentru 9 copii

MAMA. Primul și cel mai frumos cuvânt. Cel mai cald gând. Mama, de cele mai multe ori ne aduce la viață și renunță la tot ce era ea și la ce ar fi putut ajunge pentru a ne avea pe noi. Ne împrumută chipul ei și ne umple sufletele cu comori numai de ea știute, pe care le descoperim, pe rând, până ne săvârșim existența pe acest pământ. A stat alături de noi de la primul scâncet, iar când am crescut am știut că fiecare zbârcitură de pe obrazul ei, de pe mâna ei, ascunde o poveste din viața noastră.

Ne închinăm la icoana ta, mamă! Pentru tot și toate. Iar cea mai mare vină pe care o avem este aceea că îți spunem de prea puține ori „Te iubesc!”. Nu o spunem prea des, dar te iubim, în felul nostru, poate stângaci și fără cuvinte, dar tu asta o știi deja.

Newsbv.ro vă invită să vă alăturați, pe parcursul lunii martie, unei campanii în care veți afla povești de viață ale unor oameni de lângă noi. Dacă aveți o poveste frumoasă, pe care vreți să o împărtășiți brașovenilor, o așteptăm alături de o fotografie, la adresa contact@newsbv.ro.

Astăzi v-o prezentăm pe Gabriela Urse. Fiică, mamă, bunică, politician, o brașoveancă atentă la suferința celor din jur, care crede, cu tărie, în puterea exemplului. A și dovedit, veți citi mai jos, că dacă ai curaj și perseverență, nimic nu este imposibil.

“Femeia, prin definiție, a fost creată să reprezinte frumosul și viața. Dacă aceasta nu primește respectul cuvenit, atunci înseamnă că nu prețuim viața. Perseverența trebuie să facă parte din portofoliul oricărei femei. Ador primăvara, pentru că am venit pe lume în această perioadă, în care natura revine la viață. De la început am simțit că rolul meu în viață este să dăruiesc speranță și încredere celor din jurul meu. Tot timpul am avut credința că poți reuși ca femeie în orice domeniu, dacă nu uiți de cei 7 ani de acasă, fundamentul educațional pe care mamele responsabile l-au sădit în inimile noastre, principii pe care ar trebui să le promovăm în societate”, își începe Gabriela Urse interviul.

Trăiește cu emoție venirea primăverii

Ne-a povestit cu mult drag despre semnificația cuvântului MAMĂ. Este binecuvântată să își aibă mama lângă ea, dar, la rândul ei, este mamă și chiar bunică.

“Mama este un cuvânt sensibil, cu o mare greutate. Mama m-a făcut ceea ce sunt astăzi. Este o femeie luptătoare, cu un caracter puternic, bun simț și extrem de implicată. Toate aceste calități ni le-a transmis mie și sorei mele. Încă din copilărie trăiam intens zilele de 1 și 8 martie. Eram creativă și încercam, prin mici atenții specifice primăverii, să aduc bucurie femeilor din viața mea. Ulterior, am fost binecuvântată să fiu mamă și să aștept, în continuare, cu mari emoții, începutul primăverii. Calitatea de mamă o dobândești încă din copilărie, este una dintre cele mai importante și asumate profesii din lume. Înțelepciunea, blândețea și iubirea sunt principalele trei aspecte cu rezultat sigur și sănătos în creșterea copiilor”, susține interlocutoarea.

Începutul primăverii o găsește de fiecare dată acasă, în orașul în care s-a născut, alături de cei dragi.

Inegalitate între sexe, în România

Gabriela Urse ne-a vorbit și despre statutul femeii, în viziunea ei, în România.

„Se observă o ușoară recunoștință care le este adusă acestora în ultima perioadă. Femeile au un potențial uriaș și trebuie să fie mai curajoase și unite, să aibă încredere în forțele proprii, pentru a-și impune personalitatea, atât profesional, cât și personal. Din păcate, încă putem vorbi despre inegalitate de șanse și discriminare în rândul femeilor din România. Poziția doamnelor în societate și în familie trebuie consolidată, pentru că altfel avem parte de derapaje în relațiile de cuplu, care duc, automat, la violență. Iar aceste disfuncționalități au consecințe grave, pe termen lung, asupra copiilor din familiile unde există violență domestică”.

În politică, din dragoste pentru brașoveni

Gabriela Urse este politician de 20 de ani. Până  în prezent a fost consilier local 7 ani. Are numeroase proiecte implementate în această perioadă.

„Am ales politica din dragoste pentru semeni, pentru viitorul copiilor noștri și cu gândul la femeile care mi-au oferit iubire și educație. Viața unei femei se măsoară în dăruirea și implicarea cu care face, în mod egal, proiecte pentru comunitate și cei dragi. Rolul femeii în politică este de a aduce echilibru și de a crea, constant, suportul educațional și managerial de care are nevoie comunitatea. Nu renunț la politică, la proiectele mele, până când Brașovul nu se va dezvolta armonios în toate domeniile care influențează în mod direct calitatea vieții noastre”, este de părere Gabriela Urse.

În prag de primăvară, le transmit toată dragostea mea femeilor și gândul bun bărbaților din viețile noastre – Gabriela Urse

O mare familie

Pe lângă implicarea în politică și administrație, Gabriela Urse nu poate rămâne indiferentă la nevoile și suferința celor din jur. Asta a făcut-o să renunțe la avantajele financiare, doar pentru a-și ajuta semenii.

A transformat, în urmă cu trei ani, o clădire destinată  business-ului, într-o casă de tip familial. Aici trăiesc 9 copii instituționalizați, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Și nu doar trăiesc, ci sunt o adevărată familie.

„Toată familia s-a implicat în acest proiect. Ei sunt copiii noștri. Zi de zi, 24 de ore din 24 avem grijă de ei, mâncăm împreună și desfășurăm diverse activități. Ideea deschiderii acestui centru a pornit de la nevoia copiilor instituționalizați de a se reintegra într-o familie care să le ofere dragostea și suportul material pentru ca aceștia să se simtă în siguranță. Viața ne pune în fața unor situații în care trebuie să decizi cât din ceea ce primești de la comunitate, prin munca prestată, reîntorci acesteia. Este nevoie de mult curaj și determinare pentru a înființa o casă de tip familial, iar astfel să poți oferi o șansă unor copii de a primi ceea ce ar trebui, în mod egal, să li se ofere tuturor copiilor din lume”, a menționat actualul consilier local.

Proiecte implementate în calitate de consilier local:

  • – introducerea autobuzelor școlare
  • – diversificarea evenimentelor culturale în mai multe zone din municipiu și pe fiecare stradă din Centrul Istoric
  • – înființarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență
  • – reconstituirea traseelor turistice vechi ale orașului, marcarea acestora și punerea lor în valoare
  • – susținerea serviciilor sociale în mod direct
  • – organizarea unor evenimente caritabile pentru diferite cauze

Proiecte de viitor:

  • prin casa de tip familial înființată își dorește să dea un exemplu, iar municipalitatea să întemeieze măcar un astfel de centru social
  • – amenajarea unei fântâni muzicale, iluminată modern, în Parcul Nicolae Titulescu

– construirea unui depozit pentru produsele românești, depozite frigorifice, la standarde europene, nu piețe en gros, de unde să se aprovizioneze, zilnic, atât firmele, cât și persoanele fizice

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate