Învârtelile imobiliare ale consilierului județean Andrei Kadas și clanul Alexa, în cartierul Noua

Învârtelile imobiliare ale consilierului județean Andrei Kadas și clanul Alexa, în cartierul Noua

Sunt binecunoscute declarațiile consilierului județean Andrei Marius Kadas Iluna, potrivit cărora nu mai are nicio treabă cu clanul interlopilor Alexa. Neagă orice asociere cu aceștia, și chiar a ieșit la un atac devastator la adresa șefului Poliției Brașov, pe motiv că ar fi ordonat perchiziții acasă la fosta soție, în cartierul Noua, pe strada Lacurilor.

Scandalul a pornit chiar de la Kadas – consiler județean în funcție până când nu se ia act de demisia sa în plenul forului legislativ – care a sunat presa că mascații au descins în mod greșit la fosta soție acasă și i-au speriat copii. (Filmul percheziției a lămurit lucrurile, ulterior). Mai mult, el a încercat să intre, în aceeași zi, la conferința de presă a Poliției, pe motiv că ar fi ziarist, mai precis producător general la site-ul brasovtv.com.

La două zile distanță, publică pe pagina personală de Facebook atacul la adresa șefului IPJ Brașov.

Newsbv.ro a publicat caracatita firmelor în care este implicat Kadas și membrii clanului Alexa AICI! Și tot în articolul la care facem referire, remarcam, în declarațiile de avere ale fostei soții și ale consilierului Kadas, că cei doi copii ai familiei au primit mai multe terenuri donație, iar pe unul dintre ele minorii și-au construit casa în regim propriu…

Intrigați de acest amănunt, am încercat să aflăm cine este misteriosul donator. Și iată ce am aflat:

În iulie 2019, fosta soție a consilierul județean Andrei Marius Kadas Iluna și și cei doi copii minori, dar și liderii grupării Alexa – cei trei frați: Cătălin, Emanoil și Constantin – împreună cu soțiile lor, au înaintat Primăriei municipiului Brașov o cerere de emitere a certificatului de urbanism înregistrată cu numărul 69097/26.07.2019, pentru „întocmire PUZ (Plan Urbanistic Zonal) construire case de locuit” cu privire la o suprafață totală de 3.006 metri pătrați, teren amplasat în municipiul Brașov strada Lacurilor f.n. Adică acolo unde au avut loc perchezițiile…

Alte articole:   Furnizorii de internet cer președintelui să nu promulge legea prin care se amână plata utilităților

Interesant este faptul că, în respectiva cerere către Primărie, pe lângă persoanele amintite apare și un anume Cornel Olaru, după cum se vede și din certificatul emis de Primărie ulteriror. Acesta este rudă a lui Andrei Kadas. După cum veți vedea în continuare, Olaru a fost băgat la înaintare în preluarea respectivului teren, scopul fiind ascunderea proprietarului real și pentru a masca legăturile existente între cele două familii: Kadas și Alexa.

Terenul pentru care se solicita certificatul de urbanism, a aparținut Statului Român și a fost vândut – nu am aflat în ce condiții – în anul 2013, către firma Kasim Emaka SRL, controlată de Andrei Marius Kadas Iluna și Emanoil „Vio” Alexa. Posibil pentru a șterge eventualele urme ale achiziției, terenul a fost vândut la foarte scurt timp în același an, la circa două luni de la cumpărare, către un alt personaj care apare în această încrengătură: Ionel Popa, șofer la firma Kasim Emaka.

La doi ani distanță, în 2015, în luna iunie, terenul de a fost parcelat în șase loturi și vândut către frații Alexa și către familie Kadas, reprezentată la acea dată de unchiul Olaru.

Astfel, cele șase loturi au intrat în posesia celor două familii în diverse forme de asociere: trei dintre loturi au fost vândute la comun către familia Alexa și Cornel Olaru (în diverse cote): un lot către Cornel Olaru și două loturi către Alexa Cătălin și soția sa.

Alte articole:   Ajutor pentru părinții trimiși în șomaj. Stimulentul de inserţie se acordă încă 90 de zile

Astfel, familia Kadas, prin intermediul lui Olaru a intrat în co-proprietatea a trei loturi, după cum urmează: o parcelă de 687 de metri pătrați vândută de către Ionel Popa lui Cornel Olaru, o parcelă în suprafață de 334 metri pătrați vândută în cote egale grupării Alexa și lui Cornel Olaru, iar o altă parcelă, în suprafață de 172 metri pătrați, vândută fraților Alexei în cotă de 3/4 și lui Cornel Olaru în cotă de 1/4.

Caracatița imobiliară ajunge la final, pentru familia Kadas, în anul 2018, în luna iunie, când Cornel Olaru a donat cota sa parte deținută în respectivele proprietăți către copiii minori ai consilierului județean Andrei Marius Kadas Ilună.

Poate ar mai fi demn de menționat faptul că în toate aceste cumpărări de terenuri controlate de Kadas, fosta sa soție Teodora Lăcrămioara Kadas Iluna, cu care împarte tutoratul copiilor, are interdicție de înstrăinare și grevare a proprietăților pe o durată de 49 de ani.

Prin aceste tertipuri, Kadas a reușit, pe de o parte, să nu figureze ca proprietar al acelor terenuri, iar pe de alta parte asa nu mai apărea nici în conexiunea cu gruparea de interlopi Alexa, specializată în furtul de bani din bancomate cu carduri clonate.

Iar abilitățile interlopilor cu care Kadas a făcut afaceri, fiind asociați în mai multe firme, acesta le știa foarte bine, pentru că mai fusese martor într-un proces al intelopilor condamnați la acea vreme tot pentru infracțiuni informatice.

Alte articole:   Dosarele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus vor putea fi depuse exclusiv online. Care este noul termen?

După ce interlopii au ieșit de la închisoare, Kadas a reînnodat legăturile și a început să facă tot felul de manevre imobililare complicate, după cum se vede în cele prezentate anterior, cât mai departe de ochii lumii, declarând acum, cu tupeu, că el nu are nicio treabă cu clanul Alexa…

P.S.1 Se pare că liberalii săceleni se despart cu greu fostul lor șef politic, căruia îi „sorb” toate postările de pe pagina de Facebook. Printre ei, și Ciprian Sterpu, consilier local în funcție, care se vede candidat de primar al PNL la Săcele, și care rămâne alături de Kadas, asociatul în afaceri și în imobiliare al clanului de interlopi Alexa.

P.S.2 Conform pozei de mai jos, Kadas nu este doar producător general la brasovtv.com, ci și administrator.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.