Primarul din Tărlungeni aruncă bomba: RATBV nu poate oferi serviciile promise

Primarul din Tărlungeni aruncă bomba: RATBV nu poate oferi serviciile promise

Primarul comunei Tărlungeni, Severius Beșchea, a declarat astăzi că transportul metropolitan, care trebuia să ajungă la Trălungeni de la 1 martie, nu va funcționa, pentru că RATBV SA nu are capacitatea să asigure acest serviciu.

Beșchea a declarat că nu este de acord ca RATBV să vină cu autobuze vechi, în locul operatorului privat Transbus Codreanu, care în ultima perioadă a schimbat autobuzele vechi, ruginite, cu autocare.

El a spus că vrea ca transportul Tărlungeni – Brașov să fie efectuat în condiții civilizate la nivel de 2020, cu aer condiționat vara și căldură iarna.

Mai mult, edilul susține că nu este firesc nici să plătească sume importante de bani de la bugetul local, ca să se plătească curse în care autobuzele să circule goale, așa cum se întâmplă în alte comune unde este operațional tranportul metropolitan.

Asta în contextul în care Trasbus Codreanu vine cu câteva minute înaintea curselor metropolitane și preia pasagerii, ba mai jonglează și cu tarifele.

„Cu orice risc, chiar să pierd alegerile, nu plătesc curse unde nu circulă nimeni. Nu sunt de acord să plătesc curse goale, mai bine merg acasă, dar nu îmi bat joc de banii comunității (…) Vreau să avem RAT la Tărlungeni, dar nu vreau să aduc un RAT obosit”, a afirmat Beșchea.

Primarul din Tărlungeni a venit și cu o soluție: comuna să intre în acționariatul RATBV, să cumpere trei autobuze ale primăriei, cu care să asigure transportul de călători. Beșchea a menționat că a prevăzut bani în bugetul local pe 2020 pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul metropolitan.

Alte articole:   Medierea în România este deficitară și acest lucru ne dăunează

Declaratia integrala o regasiti mai jos, in videoclipul din conferinta de presă.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.