blog-logo

Dunca (PSD): Nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru este o palmă dată de PNL cetățenilor români

Dunca (PSD): Nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru este o palmă dată de PNL cetățenilor români

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, critică nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru și o cataloghează ca pe o palmă dată de PNL cetățenilor români. Prședintele PSD Brașov consideră că Florin Cîțu a demonstrat în scurtul mandat de ministru al finanțelor că nu are competențele necesare pentru a gestiona domenii vitale pentru cetățeni, precum finanțele publice și economia.

“Nominalizarea lui Florin Cîțu ca prim-ministru este făcută în dispreț față de cetățenii care așteaptă stabilitate politică și guvernamentală. Pe Florin Cîțu nu îl recomandă nimic pentru a ocupa cea mai înaltă funcție a executivului. Din contră, cel nominalizat pentru funcția de prim-ministru a arătat de ce este capabil în scurtul mandat la Ministerul Finanțelor: împrumuturi de 10 miliarde de euro luate pe 30 de ani într-un ritm de aproape 8000 de lei pe secundă, cel mai mare curs leu-euro din istorie – 4,8 lei, împrumuturi contractate la dobânzi de 14 ori mai mari decât o face Bulgaria. Faptul că PNL îl promovează pe Cîțu în actualul context social și politic este o palmă dată de liberali tuturor cetățenilor români”, susține Marius Dunca.

În același context, președintele PSD Brașov critică și atitudinea președintelui Klaus Iohannis de a ignora deciziile Parlamentulului și ale Curții Constituționale. Marius Dunca face referire la accentuarea crizei politice și a celei sociale generate de amenințarea coronavirusului, pentru rezolvarea cărora este nevoie de consens la nivelul întregii clase politice.

Alte articole:   O stradă din Brașov rămâne fără curent electric

“Klaus Iohannis nu înțelege nici măcar astăzi, în al 12-lea ceas, că nu este președintele PNL, ci președintele României. Ignoră cu bună știință deciziile Parlamentului, ignoră deciziile Curții Constituționale și refuză să ia decizii în spiritul Constituției. Un președinte responsabil ar trebui să promoveze în funcția de prim-ministru, în actualul context, o persoană care poate forma un guvern, nu pe cineva a cărui misiune este să eșueze, acesta este spiritul Constituției. Este cu atât mai regretabil faptul că Iohannis este mai preocupat de PNL decât este de cetățenii români care în aceste zile sunt amenințați de coronavirus și de instabilitatea economică generată de PNL și de Florin Cîțu în numai 3 luni de guvernare”, apreciază Marius Dunca.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.