blog-logo

Autorităţile din Brașov pregătesc locaţiile în care vor fi plasaţi în carantină suspecţii de coronavirus

Autorităţile din Brașov pregătesc locaţiile în care vor fi plasaţi în carantină suspecţii de coronavirus

Dat fiind contextul epidemiologic actual, de amenințarea infecției cu coronavirus autoritățile din Brașov iau măsuri împotriva noului coronavirus și se pregătesc să preia persoanele care ar trebui să stea în carantină, urmând să amenajeze corespunzător aceste spaţii.

Prefectura Brașov a prezentat, miercuri, măsurile ce vor fi luate pentru prevenirea și combatere a infecțiilor cu noul coronavirus la nivelul județului Brașov.

Prefectul Mihai-Cătălin Văsii a convocat miercuri după-amiază, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJUS) Brașov, pentru a se stabili noi măsuri privind managementul la nivel local al situației determinate de apariția infecțiilor cu noul coronavirus pe continentul european.

Autorităţile din Brașov au discutat și adoptat în unanimitate Hotărârea nr. 2/26.02.2020 a CJSU, privind completarea listei spațiilor care să poată fi destinate carantinării persoanelor și a măsurilor specifice pentru factorul de risc epidemiologic actual (coronavirus COVID-19).

Alte articole:   Centre mobile de vaccinare în trei localităţi din judeţul Braşov

Astfel, a fost identificat un spaţiu de cazare în eventualitatea necesității carantinării persoanelor cu suspiciune de a fi infectate.

Potrivit Prefecturii Brașov, este vorba de 50 de locuri în Tabăra de elevi din Predeal.

De asemenea, s-a dispus transmiterea unei adrese către unitățile administrativ-teritoriale din județ, în vederea convocării Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) și luării de măsuri pentru identificarea unor noi locații în eventualitatea carantinării.

„Obligatoriu se vor identifica locații în următoarele UAT-uri: Brașov, Făgăraș, Rupea, Victoria, Codlea, Zărnești și Săcele, în urma ședințelor CLSU”, se precizează în textul Hotărârii.

Autoritățile brașovene mai precizeză că, „se instituie obligativitatea ca primăriile, prin serviciile proprii, să dispună monitorizarea persoanelor și familiilor acestora care sosesc în România din zonele de risc și pentru care s-a dispus măsura autoizolării la domiciliu, aspect ce va fi comunicat de DSP, precum și sprijinirea acestora în vederea asigurării alimentației necesare și a altor necesități de trai, pe perioada în care se află în autoizolare la domiciliu”.

Comunicarea cu presa, cetățenii, medicii de familie, UPU/CPU va fi asigurată de DSP Brașov, instituție care va gestiona și acțiunile specifice de prevenire și intervenție pentru situația potențial determinată de factorul de risc epidemiologic.

Alte articole:   Cetățenii vaccinaţi cu prima doză în alt stat pot face rapelul în România, fără programare

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, carantina este obligatorie pentru cei care vin din zone de risc maxim, iar spaţiile de carantinare de la nivelul fiecărui judeţ vor avea toate condiţiile şi vor fi păzite în exterior cu jandarmerie şi poliţie locală.

Foto: signsofthelastdays.org

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate