blog-logo

Portret de campion: Pruteanu Constantin Raul

Portret de campion: Pruteanu Constantin Raul

Născut în data de 10.08.2003, Constantin Raul Pruteanu, elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv Brașov, a început să practice atletism în 2012, coordonat de doamna antrenor Georgeta Nazarie.

Pe 21 și 22 februarie 2020 s-au desfășurat la București în sala din Complexul Sportiv Lia Manoliu, Campionatele Naționale de Atletism, categoria Juniori 1.

La proba de săritură în lungime, elevul de la Liceul cu Progran Sportiv din Brașov a obținut locul II și medalia de argint, devenind vicecampion național, cu performanța de 6,86 m. De remarcat faptul că această performanță reprezintă un progres imens față de cea mai bună performanță a sa, care era de 6,59 m.

Alte articole:   Raluca Turcan: Majorarea pensiilor cu 40% e o iluzie

Raul practică atletismul din anul 2012, dar proba de lungime a abordat-o abia acum un an. A devenit în timp proba sa favorită, care i-a mai adus un loc II la Campionatele Naționale categoria Cadeți, în vara trecută, o participare la Balcaniada de cadeți 2019 ( Istanbul) și un loc 8 la Campionatele Balcanice de juniori indoor, Istanbul, 2020.

Visul său este participarea la Campionatele Europene de cadeți care se vor desfășura în vara acestui an la Rieti, în Italia. Zborul său va trebui să măsoare 7,05 m, ceea ce reprezintă baremul impus de Federația Internațională de Atletism, pentru a concura la această valoroasă competiție.

Raul nu este prea departe și este posibilă împlinirea acestui obiectiv prin disciplină, imens de multă muncă și tenacitate.

Alte articole:   Petrecere întreruptă de jandarmi în Poiana Brașov

„Îi urăm succes și încercăm să-l sprijinim cu tot ceea ce depinde de noi, profesorii acestui liceu cu veche tradiție în obținerea performanțelor de top la atletism. Felicitări și succes atât lui Raul Pruteanu cât doamnei antrenor Georgeta Nazarie, descoperitor de valori ale atletismului de podium”, spune directoarea LPS Brașov, Daciana Drăcea.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate